YÜREĞİR

GENÇLERİMİZE MESLEK ÖĞRETİYORUZ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Kültürevleri Modeliyle Sürdürülebilir ve Yaygınlaştırılabilir Genç İstihdamı" isimli projenin kapanışında yaptığı konuşmada 18-29 yaş aralığında işsiz 180 gencin Aşçılık, Kaynakçılık ve Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı alanlarında firmaların istediği ara eleman ihtiyaçlarına yönelik eğitimler verildiğini belirterek "Gençlerimize katılım ve girişimcilik belgeleri verilerek, onların iş piyasasında belgeli, nitelikli ara eleman olarak yer almaları desteklenmiştir. Gençlerimizin kültürevlerimizde meslek öğrenmelerini sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

 

KÜLTÜREVLERİNDEN HER YIL BİNLERCE VATANDAŞ FAYDALANIYOR

Yüreğir'de hizmete açılan kültürevlerinden her yaştan insanın faydalandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Bir kaç mahallenin ortak kullanması amacıyla hizmete açtığımız kültürevlerimizden her yıl binlerce vatandaşımız faydalanıyor.

 

Kapanışını yaptığımız "Kültürevleri Modeliyle Sürdürülebilir ve Yaygınlaştırılabilir Genç İstihdamı" isimli Avrupa Birliği Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilmiş olup Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmiştir. Proje Şehit Samet Saraç Halk Eğitim merkezi ortaklığında Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

GENÇLERİMİZE MESLEK ÖĞRETİYORUZ

Proje kapsamında 12 ay boyunca Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde Yüreğir'de yaşayan 18-29 yaş aralığında işsiz 180 gencimiz aşçılık, kaynakçılık ve Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı alanlarında firmaların istediği nitelikte eğitilerek sertifika verildi. Böylece gençlerimizin meslek sahibi olmaları sağlanmıştır." şeklinde konuştu.

KENDİ İŞLERİNİ KURABİLECEKLER

Gençlerin kendilerine iş kurmalarına da destek olmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği yapılarak girişimcilik eğitimleri verildiğini belirten Başkan Çelikcan "Adana'da işsizliği azaltmak amacıyla girişimcilik sertifikasına sahip olan kursiyerlerimiz aldıkları bu belgeler ile KOSGEB'den de destek alarak kendi işyerlerini açabileceklerdir.  Açtıkları işyerlerinde başka işsiz gençleri de istihdam ederek ekonomiye katkı sağlayacaklardır.

Başa dön tuşu