SANAT

Gönülden dile nağmeler yankılandı

Duygu Topal’ın sunduğu konser programında;  Şef Aygül Altınok Tutu yönetiminde; Udi Orhan Karaoğuz, Kemanda Veysel Başözdeş, Kanunda Polat Göçen, Ritimde Emre Behmen, Hasan Saraç ve Sancar Tutu’nun yer aldığı saz heyeti ve koristler izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

 

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak her konuda üyelerimiz için çalışmalar yaparken, sosyal ve kültürel etkinliklere de oldukça önem vermekteyiz.  Bu yıl Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 44. Kuruluş yıldönümü. Bu vesileyle hem 44. Yaşımızı kutluyor hem de üyelerimizin her konuda sorunlarını çözme gayretiyle, çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ediyorum” diye konuştu.

 

Konsere Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Mali Sekreteri Mutlu Mete, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer, Cemiyet üyesi gazeteciler Vahap Ünkat, Ramazan Şanıvar gibi önemli isimler, bestekar ve güftekar Prof. Dr. Yılmaz Ergün, ÇGC Türk Halk Müziği Korosu Şefi Murat Kozan, Öğretmenler Korosu Şefi Faik Kasaboğlu ve çok sayıda Türk Sanat Müziği sever katıldı.

 

Koronun Hicazkar Fasıl ile başlayan konseri Segah eserlerle devam etti. Ud Sanatçısı Orhan Karaoğuz’un yaptığı giriş taksiminin ardından Solist Seyfi Ertik, Bestesi saadettin Kaynak, Güftesi Vecdi Bingöl’e ait Ayrılık yaman kelime adlı eseri seslendirdi. Bestesi Münir Nurettin Selçuk, Güftesi Yahya Kemal Bayatlı’ya  ait Dönülmez akşamın ufkundayız adlı şarkıyı Solist Hasan Bağırkan, Bestesi Yesari Asım Arsoy’a ait Sevda yaratan gözlerini her zaman öpsem adlı şarkıyı Solist Neriman Aşarsoylu, Teoman Alpay’ın  Gurbet içimde bir ok, herşey bana yabancı adlı şarkısını Solist Hatıra Çabuk, Beste ve Güftesi Bora Ayanoğlu’na ait Güller ve Dudaklar adlı şarkıyı Solist Fatma Hançerli seslendirdi.  Koronun seslendirdiği Segah makamında Köprüler yaptırdım gelip geçmeye adlı Türkü ile konserin birinci bölümü sona erdi.

Konserin ikinci bölümü birbirinden güzel Hicaz eserlerle başladı.

Keman   sanatçısı Veysel Başözdeş’in giriş taksiminden sonra ÇGC Üyesi Solist Semir Yalçın,  Bestesi Kadri Şençalar’a ait Gönlüm yaralı adlı Hicaz şarkıyı, Solist Verda Tutu  Bestesi Saadettin kaynak, Güftesi Vecdi Bingöl’e ait Gönlümün içindedir Gözden ırak sevgilim adlı eseri seslendirdi.

Solist Mümtaz Yurdaer iki hafta önce kaybettiği,  kardeşi kadar yakın, mesai arkadaşı Aygül Haskaya’nın anısına  Hem beni öldürdün, hem bende ki seni adlı eseri seslendirirken ardından Solist Verda Tutu Orhan Gencebay’a  ait Kürdilihicazkar eser Yarabbim sen büyüksün’ü icra etti. Solist Ceyhun İpteş kendi yazdığı şiiri seslendirirken, Beste ve güftesi,  konserde bulunan Prof. Dr. Yılmaz Ergün’e ait, eşine evlilik yıldönümü hediyesi olarak bestelediği,  Kürdilihicazkar şarkı Seninle geçti ömrüm, o en güzel yıllarım adlı eser Solist Hasan Saraç tarafından icra edildi.

Nihavent eserlerle devam eden konser, Kanun  Sanatçısı Polat Göçen’in giriş taksiminin ardından Koro,  Bestesi Akın Özkan’a  ait Bir Yaz günü tanışmıştık adlı eseri seslendirdi. Bestesi Değerli Bestekar Avni Anıl, Güftesi Hilmi Soykut’a ait Bir alev bir ışık adlı Nihavent eseri Solist Esra Değirmenci seslendirirken, Zeki Müren’in sevilen eseri Bir demet yasemen’i Solist Yasemin Akün, bestesi Dursun Karaca, Güftesi Saadet Vural’a ait Seninle bu aşkı kaldığı yerden adlı eseri Solist Mahmut Eken, Suat Sayın’ın güzel eseri Gündüzüm seninle,   gecem seninle’yi Solist Şansel Bozdoğan, Hüseyin Soysal’ın sevilen şarkısı Özlediğim şarkısın kulaklarımda adlı eseri Solist Ayseri Binöz, Ali Selimi’nin sevilen şarkısı Fikrimden geceler yatabilmirem  adlı Türküyü Solist Müberra Yırtan, Bestesi Ünal Narçın, Güftesi Aşık Yener’e ait Kız sen Istanbul’un neresindensin adlı güzel eseri Solist Ruhi Kayışkır  seslendirdi. Koronun seslendirdiği Bestesi ve güftesi Necip Mirkelamoğlu’na ait Şu güzeller güzeli yar gibi geldi bana adlı şarkı ile konser sona erdi.

Konser sonrası ÇGC Üyesi Vahap Ünkat, konserde bulunan konuk bestekar ve güftekar Prof. Dr. Yılmaz Ergün ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile ÇGC Mali Sekreteri Mutlu Mete, Koro Şefi Aygül Altınok Tutu’ya çiçek takdim etti.

 

Başa dön tuşu