GENEL

GÖRSEL ŞOVLAR BÜYÜLEDİ

Karnavalın simgelerinden biri olan Kostüm Tasarım Yarışmasının defilesiyle başlayan gecede, Hintli danşçılar ve Alya Dormen’in şovları nefesleri kesti. Dans gösterisinin finalinde Alya Dormen, kareografisini kendisinin yaptığı “Memleketim” şarkısı eşliğindeki dansı ise izleyenleri adeta büyüledi ve duygusal anlar yaşattı. Gecede ayrıca Adanalı ünlü gazeteci Ayşe Arman ve Saffet Emre Tonguç, iyilik kolyeleri açık artırmasıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne 200 bin TL’lik katkıda bulundular.

Kostüm Yarışması’nın Teması “Kraliçeler”

 

Düzenlendiği her yıl büyük çekişme ve heyecana sahne olan Kostüm Tasarım Yarışması’nın bu yıl ki teması “farklı uygarlık veya uluslardan örnek aldıkları kraliçelerin,  tarihte ne tarz önemli işler yaptıklarını tasarımları ile ifade ederek,  günümüzde kadınların her alanda daha aktif olmasına gönderme” oldu. Defileden sonra Ümit Temurçin başkanlığındaki jüri finale kalan 10 kostüm arasından ilk 3’ü açıkladı. Birbirinden güzel kostümler arasından Özlem Minaz Çelebi’in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İkinci Erkan Mercan olurken, üçüncülüğü Fevzican Ceman elde etti.

 

 

Hintli Dansçılar ve Alya Büyüledi

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın açılış gecesinin en büyük sürprizlerinden biri de Hintli dansçılar ve Alya Dormen oldu. Dünyanın birçok ülkesinde dans gösterileri yapan Hintli dans grubunun en genç üyesi 14 yaşındaki Alya Dormen’in gecede sergilediği muhteşem gösteri nefesleri kesti.

 

Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde gösterilere çıkan dansçılar ile birlikte grubun en genç üyeleri Alya Dormen ve Vidushi D’Souza, dans eğitmenleri Arushi Nigam ve Amith Kumar ile birlikte Caz ritmlerinden Hint Bollywood ezgilerine, Hip Hop’tan Çarliston’a kadar toplam 7 farklı dans koreografisiyle izleyenlere unutamayacakları anlar yaşattılar. Mumbai’de yaşayan ve her zaman “Adanalı”  kimliğini vurgulayan Alya Dormen ve grup üyeleri İstasyon Meydanı’ndaki açılış konserinde de sahneye çıkacaklar.

 

ÇYDD’ye 200 Bin TL’lik Bağış Toplandı

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına Ayşe Arman ve Saffet Emre Tonguç’un birlikte düzenledikleri “İyilik Kolyeleri” açık artırmasında da oldukça keyifli anlar yaşandı. İkili sahneye dostlarını ve Adana’nın ileri gelen simalarını davet ederek açık artırmayı farklı bir havaya büründürdüler. Açık artırma sonunda elde edilen 200 bin TL ÇYDD’ye bağışlanarak “kız çocukları okusun” kampanyasına destek olundu.

 

Başa dön tuşu