YÜREĞİR

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRILACAK

İMKANLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ

Yüreğir'de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çelikcan ''Vatandaşlarımız pazar alışverişlerini rahat ortamlarda yapmaları için uygun alan buldukça yenilerini yapmaya devam edeceğiz. ''Yüreğir'e ilk kapalı semt pazarını Serinevler Mahallemize yaptık. İkincisini PTT Evleri Mahallemize yaptık. 3814 metrekare kapalı alanı olan semt pazarımızın içerisinde idari binalar da olacak.  Amacımız kapalı semt pazarı sayılarını artırarak Yüreğir de sokaklara kurulan semt pazarlarına son vermektir.'' diyerek Yüreğirli vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat alışverişlerini yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRILACAK

Yüreğir'de açık alanlara kurulan semt pazarlarından sonra ortaya çıkan görüntü kirliliğinin kapalı semt pazarları sayesinde ortadan kalkacağını belirten Başkan Çelikcan '' Bir kaç mahallenin ortak kullanacağı bu semt pazarları sayesinde Yüreğir de görüntü kirliliği ortadan kalkacaktır. Semt pazarlarının kurulduğu günlerde o bölgedeki esnaflarımız da bu rahatsızlığı yaşamayacaktır.''

Çok amaçlı olarak yapacağımız kapalı semt pazarlarından vatandaşlarımız farklı şekillerde faydalanacaklardır. Semt Pazarının olmadığı günlerde gençlerimizin spor yapabileceği şekilde düzenleme yapacağız. Buralar derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz kermes ve toplantı amaçlı olarak da kullanabileceklerdir. Kurban Bayramında ise kurban kesim merkezleri olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir. '' şeklinde konuştu. 

Başa dön tuşu