YAŞAM

Gözleri Oldular

GÖZLERİM GÖZLERİN OLSUN

Adana Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Yüreğir Okuyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Gözlerim Gözlerin Olsun" etkinliğine Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Yeni başkanlığında Edebiyat Öğretmenleri Oben Evren, Sema Geçkin ve Murat Yanar ile yirmi yedi öğrenci katıldı.

 

YAŞLILARIMIZIN KAFALARINDAKİ SINIRLARI KALDIRALIM

Huzurevi sakinlerine seçkin yazarların eserlerinden oluşan çağdaş ve minimal öyküler okuduklarını ifade eden Projeden sorumlu Edebiyat Öğretmenleri Oben Evren, Sema Geçkin ve Murat Yanar, yaptıkları açıklamada “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bu projede huzurevinde kalan yaşlılarımızın görme problemi olabilir, kitap okumakta zorluk çekebilirler diye düşünerek, onların gözü olalım istedik.

 

Okumak isteyipte okuyamadıkları kitapları kendilerine okumak istedik. Öykülerin sunduğu, gençlerin enerjisiyle çarpan kocaman dünyada buluşturalım istedik. Metrekare ile sınırlanmış yaşam alanlarında onlara zihinsel ve psikolojik oksijen vererek, kafalarındaki sınırları bir nebze de olsa ortadan kaldıralım istedik. İyi de oldu. Çünkü yaşlılarımızın kendi dünya yorumlarına renk kattığımızı gördük.

 

Biz öğretmenler ve öğrencilerimiz yaşlılarımızla yaşadığımız diyalogda arada oluşan duygudaşlıkla gözlerindeki ışığın parıldayışını gördük. Yaşama sevinçlerini gördük. Bu vesile ile öğrencilerimiz etkili bir insan olmanın pratiğini yerinde yaşayarak görmüş oldu.

 

Toplumsal ilişkilerinin kalitesini artırmada değişim ve dönüşüm başlatarak yaşamlarına ivme kazandırdılar. Buradan toplumumuzun tüm kesimine seslenmek istiyoruz; “Lütfen huzurevlerindeki yaşlılarımızı ziyaret etsinler. Hayır dualarını alsınlar. Unutmasınlarki bir gün herkes yaşlanacak.” diye konuştular.

Başa dön tuşu