YAŞAM

Gümüşdamla ve Kurt aileleri dünür oldu

Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim ve Sınıf Öğretmenliği Bölümü’ne birincilikle tamamlayan ve halen Ç.Ü’de yüksek lisans eğitimini sürdüren Yağmur Gümüşdamla ile Ç.Ü.Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği’ni tamamlayan Oğuzhan Kurt, Melisa Düğün Salonu’nda, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla nişanlandı.

 

En verimli çağında aramızdan ayrılan ÇGC’nin merhum Genel Sekreteri Mustafa Gümüşdamla’nın yokluğunda, kız tarafında hüzün hakimdi. Gümüşdamla Ailesinin her ferdi ve yakınları; bu yokluğun verdiği hüznün yüzlerine yansımasına engel olamadı.

 

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren nişan töreninde genç çifti yalnız bırakmayan davetliler pisti bir an olsun boş bırakmadı. Yağmur ve Oğuzhan’ın salona girdikten sonra yaptıkları ilk dans muhteşemdi. Birbirlerinin gözünün içine bakarak çalınan müzik eşliğinde dans eden genç çift, davetliler tarafından çılgınca alkışlandı.

 

Nişan yüzüklerini takmak üzere piste davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmasıyla dikkat çekti. Sözlü, “Gençler birbirlerine olan bağlılıklarıyla bu niyetlerini beyan etmişler. Büyükleri de onlara rehberlik etmiş ve hayırlı bir teşebbüste bulunmuşlar. Bizler de hem şahitliğine talibiz hem de bu heyecana ortak olmaya. Bu vesileyle gazeteci Mustafa Gümüşdamla'nın kızı Yağmur Hanım. Onu da rahletle anıyoruz. İnşaallah bugün beslemeyle nişan yüzüklerini taktıktan sonra gençlerin ve ailelerin karar verdiği yakın bir tarihte, uzak olmayan bir tarihte nikahlarında buluşmak dileğiyle diyorum. Bismillahirrahmanirahim. Hayırlı uğurlu olsun…” dedi.

 

MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı ile birlikte nişan yüzüklerini takan Başkan Sözlü ve beraberindeki protokol “Ölürüm Türkiyem” şarkısı eşliğinde oynarken salon adeta coştu. Halaylar çekilirken, gençlerin popüler şarkılar ve oyun havaları eşliğindeki dansları ve halayları da geceye renk kattı.

 

MHP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurt’un salona giren partililerine yönelik anonsu ile günün anlam ve önemine değinen konuşması da dikkat çekti. Damadın babası Mehmet Kurt, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederken, “Hepimiz kalabalık bir aileyiz. Ayrımız gayrımız yok” mesajı verdi.

 

KİMLER KATILDI

Nişan törenine; CHP TBMM Grup Sözcüsü ve Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Başkan Danışmanı Ahmet Erdoğan, Başkanvekili Ramazan Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Genel Sekreteri M.Ömer Üney ve Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Baştuğ, MHP İl eski Başkanlarından Sertan Duran, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik, Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, Sarıçam Belediye Meclis Üyeleri ile her iki aileye mensup davetliler katıldı.

 

Başa dön tuşu