GENEL

GÜNEŞ’TEN “ADANA KENT YAZILARI” KİTABI

Adana’da Sivil Toplum alanında da çalışmalar yapan İsmail Güneş “Adana Kent Yazıları” kitabı ile ilgili şunları söyledi:

 “Başlangıçta mesleki ilgi olan konular her geçen gün yaşadığım şehrin dertlerini dert edinme, aktif bir vatandaş olarak sorunlar üzerine düşünme ve çözümler üretme gayretlerine girmemi sağladı. Üniversite ve kent bütünleşmesine katkı koyabilmek adına kentsel dinamikler ile sürekli işbirliği içinde olmaya ve elimden geldiğince birikimlerimi aktarmaya ve aynı zamanda öğrenmeye çalıştım. Çağdaş, yaşanabilir ve barış içinde bir kent yaratmada üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerine büyük görev ve sorumluluk düştüğüne inandım. Zaman içinde projeler ve çalışmalarım beni Adana medyası, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Adana Kent Konseyi ile buluşturdu. Yaşadığımız kente dair kaygı ve çözüm önerilerimizi paylaşma şansı buldum. Yine Bu dönem içerisinde düşüncelerimi Adana kamuoyu ile paylaşmama aracı olan ve köşe yazılarımı yayınladığım Posta GAP Bölge eki, Tanık ve Adana Ulus gazeteleri ile Adana Lobby, gibi dergiler oldu. İsimlerini tek tek sayamayacağım çok sayıda kente dair kaygı taşıyan gönüllü STK’ları, yöneticiler, bürokratlar, siyasiler ile tanışma ve çalışma şansı buldum. Sohbetlerden, yazılardan bilgi paylaşımlarından çok faydalandım. Lord Byron “Geleceğin en iyi kâhini, geçmiştir.” der. Kitapta geçmişe dair yaşanmışlıklar kadar tanıklık ettiğim döneme dair gözlem ve tespitlerimde bulunuyor. Gelecek adına düşünerek, yazarak geleceğe bir nebze olsun ışık tutmaya çalıştım. Adana kent yazılarını Adana Ekonomi Yazıları ve Adana Tarih yazıları ile bir seriye dönüştürmek arzusundayım. Yazıların tamamı yaşadığım kente dairdir. Bu nedenle kitaba Adana Kent Yazıları adını verdim. “

İSMAİL GÜNEŞ KİMDİR?

1967 doğumludur. İlk Orta ve Lise eğitimini Anadolu’nun değişik yerlerinde tamamlayan Güneş, Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans Çalışmasını Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında, Doktora Çalışmasını ise Çukurova ve Marmara Üniversitesinde tamamladı. Akademik yaşamını Çukurova İİBF’de sürdüren Güneş’in başlıca çalışma konuları yerel yönetimler, stratejik planlama ve bütçe, bilgi ekonomisi, futbol ekonomisi, enerji ekonomisidir.

 

Güneş, 2008 yılında Adana’da düzenlenen Gençler Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol şampiyonası, 2009 Yılında düzenlenen Avrupa Büyük Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası ve 2013 Yılında düzenlenen Gençler Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol organizasyonlarının Genel Koordinatörlüklerini yürütmüştür. Adana Kent Konseyi ve Engelli Meclisinde Yönetim Kurulu üyeliği yapan Güneş, yeni kurulan Göç ve Mülteci Meclisi Kurucu Başkanlığını da yürütmektedir.

 

Adana Kent Konseyi bünyesinde hazırladığı “Engelsiz Hastaneler Projesi” 2014 yılı Sağlıkta Kalite ve Güvenlik Kongresinde ”En İyi Uygulama Jüri Özel Ödülü” aldı. 2016 yılında ise Adana Kent Konseyi için hazırladığı  “Engelsiz Adana” raporu İstanbul Aydın Üniversitesi, UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından organize edilen “Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresinde “Kent Konseyleri Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu” dalında Türkiye’de en iyi uygulama ödülü aldı.

 

2010 Yılında Karahan Yayınları tarafından yayınlanan “Futbol Ekonomisi: Ekonomist Gözüyle Futbol” kitabı bulunmaktadır.

Başa dön tuşu