ÜNİVERSİTE

Güney Kore Büyükelçisi Cho Yun-soo, Çukurova Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Çeşitli gezi, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya gelen Büyükelçisi Cho Yun-soo, beraberindeki heyetle birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti. Her iki ülkenin eğitim sistemi ve eğitim işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunulan görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Kibar, Büyükelçi Yun-soon’u Çukurova Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaretinin ardından ÇÜ Eğitim Fakültesi Hasan Ali Yücel Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

Prof. Dr. Doğanay: “Başarının Sırrı Sistemli ve Çok Çalışmak.”

Etkinlikte açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekan Vekil, Prof. Dr. Ahmet Doğanay yaptı. Prof. Dr. Doğanay, “Türkiye ve Kore coğrafi olarak oldukça uzaklarda olmasına karşın kalplerimiz hep birbirine yakın olmuştur. Bu nedenle geçmişten bugüne Koreliler bizim çok yakın dostumuzdur.” dedi.

Kore’nin daha çok teknoloji ve kaliteli eğitimi ile tanınan, bu iki noktada dikkat çeken bir ülke olduğunu ifade eden Prof. Dr. Doğanay, bir eğitimci olarak Kore’nin eğitim sistemindeki başarının sırrının ‘sistemli ve çok çalışmak’ olduğuna inandığını ifade etti.

 

Büyükelçi Cho Yun-soo: “Türkçeyi İlkokulda Öğrendim.”

Daha sonra kürsüye gelen Büyükelçi Cho Yun-soo da sözlerine Türkiye ve Türk insanının Kore ve Koreli insanlarla olan benzerliklerine değinerek başladı.  Yun-soo, “Öncelikle başarılı olmanız için çok çalışmanız gerekiyor. Bende Türkçeyi ilkokulda öğrenmiş biri olarak Atatürk, Truva Atı ve Hitit Uygarlığını okudum.” dedi. Yun-soo geleceğin öğretmenlerine 1950 yılı sonrasında Kore’nin gelişme sürecini ve eğitim sistemini anlattı.

 

Söyleşi ÇÜ Eğitim Fakültesi önünde anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Başa dön tuşu