SİYASET

GÜRER’DEN SEÇİM TEŞEKKÜRÜ

CHP’nin 60 yıl aradan sonra Niğde’de üst üste iki kez seçim kazandığına dikkat çeken Gürer, özgür iradesini sandığa yansıtan tüm yurttaşlara ve partisinin örgütlerine teşekkür etti.

 

Niğde’de Uzun bir aradan sonra CHP’den üst üste ikinci kez milletvekili seçilme başarısını gösteren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, il binasında basın toplantısı düzenledi. İl, ilçe, gençlik ve kadın kolları, belde başkanları ve parti yöneticileri ile belediye başkanları ve diğer milletvekili adayları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında tüm örgüte teşekkür eden Ömer Fethi Gürer, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Niğde ve Türkiye’nin sorunlarını gündeme getirmek için çaba göstereceğini anlattı. 

 

Seçim sonuçlarını Niğde ve bölge açısından değerlendiren Ömer Fethi Gürer, seçimin adil ve eşit koşullarda gerçekleşmediğini, devletin tüm olanaklarının iktidar partisi lehine kullanıldığını ifade etti. 

 

1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerinde Niğde’de yüzde 57.1 oy oranı ve 110 bin 633 oy alan AKP’nin, 24 Haziran seçimlerinde oy oranı yüzde 43.8’e düşerken, aldığı oyun ise 93 bin 266’ya gerilediğini anımsatan Gürer, “ Niğde’de oransal olarak 13.5 puan gerileyen AKP, 1 Kasım 2015 seçimlerine göre yaklaşık 17 bin 500 oy kaybına uğramıştır. 110 bin 633’ten 93 bin 266’ya düşen AKP’nin Niğde’deki oy kayıp oranı yaklaşık yüzde 15’tir. Bu, 16 yılda hiçbir yatırım almayan Niğde’nin, AKP’ye ciddi bir uyarısıdır” dedi. 

 

Ömer Fethi Gürer, düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:  “CHP, 1 Kasım 2015 tarihinde yüzde 20 olan oy oranını 24 Haziran seçimlerinde de korurken, 39 bin 495 olan oy sayısını 42 bin 965’e çıkarmayı başarmıştır.  Devletin tüm olanaklarını seçim için kullanan AKP’nin her türlü manipülasyonuna rağmen CHP, Niğde’de 1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığı oydan yaklaşık 3 bin oy daha fazla almayı başarmıştır. 

 Bir başka ifadeyle, CHP’nin 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 tarihleri kıyaslandığında oy artışı oranı yüzde 7 civarındadır.  AKP, Niğde başta olmak üzere bölgemizdeki illerden Nevşehir, Aksaray, Konya, Kayseri ve Karaman illerinde ciddi oranda oy kaybına uğramış, bu iller arasında en çok oy kaybettiği il ise Niğde olmuştur. 

 CHP adı geçen illerde en fazla oyu Niğde’den alırken, AKP yine aynı iller arasında en az oyu alabilmiştir.  AKP Aksaray’da yüzde 56.15 Nevşehir’de yüzde 53.57Kayseri’de yüzde 50.63 Konya’da yüzde 59.42 Karaman’da ise yüzde 53.52 Oranında oy alırken, Bölgesinde en düşük oyu yüzde 43.88 ile Niğde’de almıştır. 

 Bu veriler de Niğdeli seçmenin AKP’ye ciddi bir uyarıda bulunduğunu göstermesi açısından önemlidir.  Erken seçim kararı alınır alınmaz, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla kamu kurumlarına 6 ay süreli geçici 700 işçi alımı yapılmış, bunlar seçimden 15 gün önce işe başlatılmıştır. Aynı koşullarda 850 işçi alımı yapılacağı açıklanmış ve bunların da 9 Temmuzda işe başlatılacağı belirtilmiştir. 

 İŞKUR aracılığıyla TYP kapsamında alınan geçici işçiler için CHP’li belediyelere verilen kontenjanlar açısından da yine AKP tarafından manipülasyon yapılmış, nüfusa göre oranlanması gereken kontenjanlar, belediyelerin AKP ve CHP’li olup olmadığına bakılarak oranlanmış, CHP belediyelerine olması gerekenin çok altında kontenjan verilmiştir. 

 Yine bazı AKP’li belediye başkanlarının, belediye çalışanlarına kullandıkları oy pusulalarının fotoğraflarını cep telefonu ile çekip kendilerine göstermelerini istediği iddia edilmiştir. Fotoğrafları getirmeyen veya AKP’ye oy vermediği belirlenen işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edildiği ileri sürülmüştür. 

 Yaz ortasında sadece Niğde merkezde dağıtılan kömür miktarının 15 bin ton olduğu, köy ve kasabalarda dağıtılan kömür miktarının ise bilinmediği ifade edilmektedir. Geçmiş yıllarda eylül, ekim, kasım aylarında dağıtılan kömür, bu yıl seçim öncesinde dağıtılmıştır. 

 Bir başka taraftan bazı ilçelerde  seçimden birkaç gün il genelinde  aileye  sosyal yardım olarak para dağıttığı ileri sürülmektedir. 

 Öte yandan Adliye de seçim günü çıkan yangın şüphelidir. Seçim sonuçları yetkililer tarafından açıklanmadan bir şey söylenemez. Sayın Vali, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü ile tüm personelin seçim güvenliği ile ilgili duyarlılığına teşekkür ederim.

 CHP uzun yıllardan bu yana ilk kez 2 dönem üst üste milletvekili çıkarmayı başarmıştır. 

 Milletvekili seçildiğim 1 Kasım 2015 tarihinden bu yana köylünün, çiftçinin, esnafın, emeklinin, gençin, yaşlının, memurun, işsizin kısacası toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını TBMM gündemine getirdim.  Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yurttaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgilenmeye, bunları parlamentoda gündeme getirmeye devam edeceğim. 

 Bu vesileyle gerek milletvekili seçildiğim 1 Kasım 2015 tarihinden bu yana gerekse erken seçim kararı alındıktan sonra ilgi ve alakasını esirgemeyen, bizimle birlikte gece –gündüz, yağmur-çamur demeden, köy köy, kasaba kasaba gezerek seçim çalışmalarımıza katılan partimizin tüm örgütlerine, yurttaşlarımıza, bizleri gönülden destekleyen tüm hemşerilerimize, seçim günü hür iradesini sandığa yansıtan tüm yurttaşlarımıza şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. 

 Çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için, aydınlık yarınlar için yılmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğimi belirterek, tüm yurttaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Başa dön tuşu