SİYASET

Gürer’in 30 Ağustos mesajı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, özgürlük ve bağımsızlık için kenetlendiğini ve ‘ulus olma’ bilinciyle, laik, demokrat ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yolunu açtığını söyledi. 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatılması için aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “30 Ağustos’un ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde iyi irdelenmesi, yeniden okunması gerekiyor. Demokrasiden, laiklikten ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, Atalarımızın destansı bir mücadeleyle kazanıp bizlere emanet ettiği cumhuriyetimize sahip çıkmak, toplumumuzun tüm kesimlerinin asli görevi olmalıdır” dedi. 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, mesajında “30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

Başa dön tuşu