SİYASET

Gürer, MSB ve Emniyet’teki sivil memurların taleplerini gündeme taşıdı.

MSB Bakanı Akar, bakanlıklarında görevli sivil personel için görevde yükselme ve unvan değişikliğine yönelik sınav icra edilmesine ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 

 

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TALEBİ 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “MSB, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılarak görev yapan sivil devlet memurlarının atanabileceği unvanlı yeni kadroların ihdas edilmesi, görevde yükselme sınavının tüm kadrolar için sürekli hale getirilmesi, ya da mevcut kadrolarda değişiklik yapılarak unvanlı kadrolara devlet memurlarının sınavsız atanmasının sağlanması, kurumlarda bugüne kadar yapılmayan unvan değişikliği sınavının yapılarak bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmekte midir?” şeklindeki sorunun yanıtlanmasını istedi. 

 

Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, MSB'nda görev yapan sivil devlet memurlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği imkânlarından faydalanması için azami özen gösterildiğini belirterek, “ Genelkurmay Başkanlığında görev yapan sivil devlet memurlarının unvan değişikliği sınavı 18 Aralık 2018 tarihinde yapılmıştır” dedi.

 

Bakan Akar, yönetmelikle ilgili ihtiyaç duyulan güncelleme çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların tamamlanmasını müteakip görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının icra edilmesine ilişkin çalışmalara başlanacağını kaydetti. 

 

SİVİL MEMURLAR ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Bakan Akar tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği bir diğer soru önergesinde ise “MSB, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan Devlet Memurları görevleri gereği ruhsal ve fiziksel bakımdan yoğun şekilde yıpranmaktadır. Bu duruma birçok örnek mevcuttur. Bu nedenle; aynı şartlar altında çalışan diğer rütbeli personel gibi fiili hizmet zammından, Devlet Memurlarının da yararlanması için bir düzenleme düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. 

 

Bakan Akar, konuyla ilgili mevzuat çalışmalarının ülkemizin şartları ve çağdaş uygulamalar dikkate alınarak, bir sistem bütünlüğü içinde incelendiğini ve gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Ancak, konuya yönelik teklifler, devletin izlediği ekonomi politikaları doğrultusunda olumlu bulunduğu takdirde yasalaşabilmekte olup Millî Savunma Bakanlığı kadrolarında istihdam edilen devlet memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir” dedi. 

 

3600 EK GÖSTERGE DE BAŞKA BAHARA..

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim gezileri kapsamında memurların en çok sorduğu sorulardan birinin ek 3600 gösterge olduğunu belirtti. Gürer, “24 Haziran seçimlerinden önce  seçime katılan partiler iktidar olduklarında ek 3600 gösterge sözü verdiler. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerinde aralarında bulunduğu memurlara, 3600 ek gösterge sözünü seçim sonrası uygulayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı olarak ikinci 100 gün vaatleri içine öğretmenler için 3600 ek gösterge uygulaması yapılacak diye yazdı. İkinci 100 günde doldu. 3600 ek gösterge yine uygulanmadı. AKP sözcüleri bu seçim sonrası 3600 ek gösterge sözünü yine verdiler ama hangi seçim sonrası onu bilen yok. 3600 ek göstergeyi istese Cumhurbaşkanı bir KHK ile yarın uygular. Memurlar, verilen sözler yerine getirilmediği için kırgınlar, ek gösterge dahil CHP olarak iktidar olduğumuzda tüm çalışanların sorunları önceliğimiz olacak ve çözeceğiz. EYT, taşeronda kalanlar, stajer ve çırakların işe başlama tarihinin sigorta başlangıç tarihi olması, SGK öncesi kadın doğum borçlanması ve intibak düzenlemesi ile kadro ve atama sorunu yaşayanların sorunlarını çözeceğiz. Eşit işe eşit ücret ve kadro düzenlemesi sağlayacağız” dedi 

Başa dön tuşu