VALİLİK

Gurur ve kıvançla kutluyoruz

30 Ağustos Zaferi, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin sarsılmaz bir abidesidir ve tarihten silinmek istenen aziz milletimizin, tarihe yön vermeyi sürdüreceğinin en önemli göstergesidir. Bu şanlı zafer, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği düşünülen bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azminin, yüksek iradesinin, vatanseverliğinin ve kahramanlığının tüm dünyaya ilanıdır. Sonuçları itibariyle tarihin seyrini değiştirmiş; emperyalist güçlere karşı bağımsızlık mücadelesi yürüten birçok mazlum millet için de ilham ve umut kaynağı olmuştur.

 

Bugün geldiğimiz noktada, 30 Ağustos Zaferinin ardından kurduğumuz Cumhuriyetimizi yüceltmek ve güçlendirmek; milletimizin eşsiz bağımsızlık mücadelesini en iyi bir biçimde anlamak, anlamlandırmak ve genç dimağlara ilmik ilmik işlemek en temel sorumluluğumuzdur. Demokrasimizi daha ileri seviyelere taşımak, ülkemizi sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgesinde ve dünyada etkin bir güç haline dönüştürmek en önemli idealimizdir.

 

Bizler, büyük fedakârlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, millet olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Dün olduğu gibi bugün de, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdide ve saldırıya aynı ruh ile karşı durmaya devam edeceğiz. Her vesile ile birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi kuvvetlendireceğiz. İstiklal ve istikbal mücadelemizden taviz vermeyecek, kutlu medeniyet yürüyüşümüzü ilelebet sürdüreceğiz.

 

Bu inançla, bu büyük zaferi bize armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Vatan savunmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, gözünü budaktan esirgemeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve Adanalı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Başa dön tuşu