SİYASET

Hakaret etmek ‘basın özgürlüğü’ değildir

SERT TEPKİ

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı yazılı açıklamada Adana’da yerel yayın yapan Egemen gazetesinin dünkü nüshasının manşetinde yer alan sözde habere sert tepki gösterdi.

CHP Adana İl Başkanı olarak kendisini ve Adana’da iki ilçe hariç tüm CHP ilçe başkanlarını hedef alan sözde haber metni ile photoshop programıyla hazırlanmış fotoğrafların CHP İl Başkanı olarak kendisine ve diğer ilçe başkanlarına ağır hakaret içerdiğinin altını çizen Barut, aynı gazetenin bugüne kadarki tek taraflı, husumete dayalı yayınlarına dahi ‘eleştiri’ gözüyle bakıp yanıt vermediklerini söyledi.

 

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR”

Gazetenin 2 Ocak 2018 tarihli nüshasının manşetinde sözde haber ve fotoğrafların ise basın özgürlüğünün ihlali olduğunu vurgulayan Barut, basın özgürlüğünün hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmediğini kaydetti.

 

“ELEŞTİRİ DEĞİL AĞIR HAKARET”

İnsanların soyadlarının yasalara göre iki şekilde değişebileceğini belirten Barut, “Soyadını değiştirmek isteyenler ancak mahkeme kararıyla bunu gerçekleştirebilirler.  Kadınlar ise evlendikleri zaman aksini talep etmedikleri takdirde yasal düzenlemelere göre eşlerinin soyadını alırlar. İl ve ilçe başkanlarının fotoğraflarını ve soyadını ağır hakaret unsuruyla birleştirip sözde yayın yapan Egemen gazetesinin bu davranışını basın özgürlüğü kapsamında eleştiri hakkı olarak kabul etmek mümkün değildir” diye konuştu.

 

“HER PLATFORMDA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Gazetenin kongre sürecinde de Seyhan Belediye Başkanına olan kinini kusmak için parti örgütlerini tek taraflı yayınlarına alet edip, gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan, bir birini yalanlayan, tutarsız sözde haberlere imza attığını dile getiren Barut, “Egemen gazetesinin yayınlarını gazetecilik sınırları içerisinde değerlendirmek mümkün değildir. Hakareti yayın politikası haline getiren Egemen gazetesini CHP parti örgütleri adına şiddetle kınıyorum. Toplum değerlerini adeta ayaklar altına alan bu hakarete tepkili olan ilçe başkanlarımızla birlikte her platformda konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de basın özgürlüğünü savunan yegane parti olduklarının altını çizen Barut, gazetecilerin haksız ve hukuksuz bir biçimde cezaevlerinde tutulduğu bir süreçte hep el üstünde tutmaya çalıştıkları yerel basın içerisinden bir gazetenin kişilerin ailelerini de rencide edecek yayın politikası gütmesini içlerine sindiremeyeceklerini sözlerine ekledi.

 

Başa dön tuşu