YÜREĞİR

HALEP’E YARDIM TIRI

Bugüne kadar binlerce sivil insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Hayatta kalan insanların yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla 1 tır dolusu malzemeyi Halep'te yaşayan vatandaşlara ulaştırılmak üzere bölgeye gönderdik.'' dedi.

Yaşanan bu insanlık dışı trajediden en çok çocukların ve kadınların olumsuz etkilendiğini belirten Başkan Çelikcan ''Halep'te yaşayan vatandaşlar bir kaç aydan bu yana insani temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Sadece yaşamaya çalışan masum insanlara yapılan zulmü dünyaya anlatmak ve onlara elimizi uzatmak insanlık borcudur. Bu sebeple 1 tır dolusu yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştırmak üzere gönderdik.'' diyerek tüm insanlığın burada yaşanan drama sessiz kalmamaya devam ettiğini belirtti.

 

Hemen yanı başımızda gerçekleştirilen bu olaylarda insani konuların bütün dünya tarafından göz ardı edildiğini belirten Başkan Çelikcan ''Suriye'de ölümden kaçan milyonlarca Suriyeli vatandaşı ülkemizde misafir ediyoruz.  Eğer bu insanları biz misafir etmeseydik katliamlara maruz kalacaklardı. Türkiye her zaman olduğu gibi bundan sonra da mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edecektir.'' şekline konuştu. 

Başa dön tuşu