GENEL

Halep halkına yardım elini uzatıyor

Halep halkının tüm dünyanın gözleri önünde yaşadığı drama kayıtsız kalmayan Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, yardım kampanyası için harekete geçti. Gıda, giyim, tekstil, kuru bakliyat, beyaz eşya gibi işlerle uğraşan ilçenin önde gelen esnaflarını belediyeye davet eden Pınarbaşı, yardım kampanyası ile ilgili fikirlerini paylaştı. Bunun üzerine toplantıya katılanlar, mağdur Halep halkı için çeşitli yardımlarda bulundular. Esnaflar, yardımların bununla sınırlı kalmayacağını, kampanyanın daha geniş kitleler tarafından desteklenmesi için de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirttiler.

 

“HAYIRSEVERLİK MİLLETİMİZİN DEĞİŞMEZ KARAKTERİ”

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, başlattıkları kampanyayla; Halep’te zulme uğrayan, ezilen ve evlerini terk ettikten sonra zorlu kış şartları ile mücadele etmek durumunda kalan insanların yarasına bir nebze olsun merhem olmak istediklerini belirtti. Bu nedenle ilçeden bir kısım esnafı belediyeye davet ederek, yardım kampanyası planlarını paylaştıklarını ifade eden Pınarbaşı, “Arkadaşlarımız sağ olsunlar, davetimize icabet ettiler ve kampanyamıza güçlerinin de üzerinde, çok önemli desteklerde bulundular” dedi.

Hayırseverliğin, Türk milletinin değişmez karakteri olduğunu vurgulayan Pınarbaşı, “Mağdura, ezilene yardım elini uzatmak Türk halkının en önemli özelliği. Bu yardımlarımız bitmeyecek. İnşallah kampanyayı halkımıza da taşıyacağız. Birecik halkına yakışır şekilde bir insani yardım konvoyu hazırlayıp, oradaki din kardeşlerimize, mağdur insanlara ulaştıracağız” diye konuştu.

Amaçlarının, çaresizlik içerisinde olan insanların acılarını paylaşmak olduğunun altını çizen Pınarbaşı, sözlerinin sonunda, “Allah hiçbir ülkeye, hiçbir insana bu acıları bir daha yaşatmasın. Allah, tüm masumları ve mazlumları korusun” diye dua etti.

Başa dön tuşu