ÇUKUROVA

HALK GÜNÜ’NDE KONUŞTU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen Anayasa Değişikliği teklifi sırasında yaşanan tartışmaları ve oyun gizliliği ihlalini eleştiren Başkan Çetin, başka ilçelere hizmet götürdüğü için gelen eleştirilere de şöyle yanıt verdi: Siz hizmet edin o zaman, ben de başka ilçelere hizmet vermeyim.

 

Halk gününde ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendiren Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen Anayasa Değişikliği teklifi sırasında yaşanan tartışmaları ve oyun gizliliği ihlalini eleştirdi. Oyunu göstererek kullanan milletvekillerinin yanında, aynı zamanda kabine 3 kişinin girdiği manzaraların yaşandığını hatırlatan Çetin, "Mecliste izlediğimiz tabloda gizli oyun ne kadar çok ihlal edildiğini hepimiz gördük. Kullandığınız oyu niye başkalarına gösteriyorsunuz? Kendinize bu kadar mı güveniniz yok" dedi.

 

"O HALDE SİZ HİZMET EDİN.."

Gezici Araştırma Merkezi’nin 24-30 Aralık 2016 tarihlerinde, TÜİK örneklemleri dikkate alınarak, Türkiye çapında 8 bin 762 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, geleneği bozmayarak, ‘Yılın En Başarılı Belediye Başkanı’ seçilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halk gününe gelen vatandaşlardan teşekkür ve tebrik mesajları aldı. Olağan belediyecilik hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini vurgulayan Başkan Çetin, başka ilçelerden gelen hizmet taleplerini geri çevirmediğini ifade ederek, "Pozantı ve yaylalarında kapalı olan yolların imdadına belediyemiz yetişti. Geçen hafta, Yüreğir camilerini halkımızdan gelen talep doğrultusunda temizlettik. Ancak bir takım kesimler bu hizmetlerimizden yine rahatsız oldular. Önemli olan, oranın temizlenmesi. Önemli olan, halkım hizmet talebinin yerine getirilmesi. Niye rahatsız oluyorsunuz" diye sordu. 

BAŞKA İLÇEDEN YİNE TALEP GELDİ
O sırada İmamoğlu'ndan gelen ve yüzde 60 engelli olan Bülent Karaca adlı vatandaşın, akülü araç istemesi üzerine Başkan Soner Çetin, "Şimdi nasıl geri çevireyim ben bu vatandaşı? Nasıl, ‘sana akülü araç veremem’ diyeyim? Siz hizmet edin o zaman, ben de vermeyim" şeklindeki sözleri salondan büyük alkış aldı. Engelli vatandaş Karaca, kendisine akülü araç sözü veren Çetin'e teşekkür etti.

Başa dön tuşu