SEYHAN

Halk kart artık daha fazla haneye ulaşacak

İÇERİĞİ GÜÇLENDİRİLMİŞ HALK KART TANITILDI

CHP’nin Aile Sigortasının yerel yönetimlerdeki uygulaması olan Halk Kart’ın güçlendirilmiş içeriği,  Seyhan otelde düzenlenen toplantıyla; kamuoyuna tanıtıldı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay başta olmak üzere Belediyenin ilgili Başkan yardımcıları ve Müdürleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, bazı gazetelerin imtiyaz sahipleri, Genel Yayın yönetmeleri, Haber Müdürleri veya Muhabirleri katıldı.

HALK KART KİŞİYE DEĞİL, HANEYE VERİLECEK

Tanıtım toplantısında ilk olarak kürsüye gelen Seyhan Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, daha önce kişiye verilen Halk Kart’ın bundan sonra haneye verileceğini böylece daha fazla haneye katkı sunmuş olacaklarını kaydetti.  Halk Kart’ın 1 yıl süreliğine verileceğini kaydeden Çinkılıç “Halk Kart verdiğimiz hanedeki mevcut bilgileri değerlendirerek, işsiz varsa kurslar verip eğiteceğiz. Onları çalışma hayatına katabilmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

AKAY “ASIL HEDEF; ÜRETEN, ÜRETTİĞİNİ HAKÇA BÖLÜŞEN BİR TOPLUM”

Sosyal Belediyeciliği her alana yaymak için çaba harcayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da sadaka kültürünün doğru olmadığını asıl hedefin üretim olduğunu kaydetti. Seyhan Belediyesi’nin kendi ihtiyaçlarını ürettiğini ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu;

“Bizim asıl hedefimiz üreten ve ürettiğini hakça bölüşen bir toplumdur. Bunun için projeler üretiyoruz. Biz ihtiyacımız olan boya ve çiçekleri kendimiz üretiyoruz. İçeriği güçlendirilmiş Halk Kart sahibi işsiz aile fertlerini kurslarımız aracılığıyla meslek sahibi yapacağız. Onları üreten bir birey haline dönüştürüp istihdama katılımını destekleyeceğiz. Hedefimiz yoksul halkımıza ‘Balık tutmayı’ öğretmektir. Karşı çıktığımız sadaka kültüründen halkımızı bu şekilde kurtarabiliriz.”

“HALK KART SAHİPLERİ BAKANLIĞIN 24 KRİTERİ DİKKATE ALINARAK BELİRLENİYOR”

Yoğun şikâyetler nedeniyle Halk Kart uygulamasını durdurduklarını ve içeriğinde düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Akay şöyle devam etti;

“Halk Kart’a talep çok olunca, herkes birbirini takip edip şikâyet etti. Bu nedenle Halk Kart uygulamasını durdurmuştuk. Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kriterlerine uyumlu olarak başvuruları değerlendirerek hak sahibini belirliyoruz. Bakanlığın yaklaşık 24 kriter üzerinden değerlendirmeleri yaparak tartışmalara da son veriyoruz. Halk Kart, çocuklar yatağa aç girmesin diye devam ediyor. Buna başka anlam yüklememek gerekiyor. Belediye olarak ihtiyaç sahiplerine de ayni yardımlarımızı sürdüreceğiz”

Başa dön tuşu