ÇUKUROVA

“HALKIMIZIN HER DAİM EMRİNDEYİZ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçtiğimiz Eylül ayında Karataş Ovası’nda meydana gelen şiddetli fırtınada cami minaresi yıkılan ve büyük hasar gören Helvacı (Köyü) Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Çetin, köy halkıyla birlikte minaresi yıkılan camiye giderek, caminin onarılması ve minarenin inşa edilmesi için talimat verdi.
Köy Muhtarı Turan Barut ve köylüler tarafından karşılanan Başkan Soner Çetin, fırtınanın verdiği zararları dinledikten sonra, minaresi yıkılan camiyi ziyaret etmek istedi. Köy halkıyla birlikte camide incelemelerde bulunan Başkan Çetin, minarenin inşası ve caminin onarımının yapılması için talimat verdi. Başkan Çetin’in hassasiyeti karşısında mutlu olduğunu ifade eden Köy Muhtarı Turan Barut, “3 aydır, köyümüzdeki camimizin minaresi yoktu. Camimiz de fırtınadan hasar görmüştü. Yaptığı hizmetlerle tanıdığımız ve halkın içinden biri olan Soner Başkanımızın bu sorunumuzu sahiplenmesi bizleri mutlu etti. Köy halkı adına kendisine teşekkür ederek, minnettarlığımızı sunuyorum” dedi.

“HALKIMIZIN HER DAİM EMRİNDEYİZ”
Talihsiz fırtınada can kaybı olmamasının büyük şans olduğunu belirten ve uzun süredir, bu ziyareti gerçekleştirmek için fırsat kolladığını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Helvacı mahallemizin fırtınadan aldığı yarayı duyunca hemen bir ziyaret gerçekleştirmek istedim. Hem sizlere geçmiş olsun demek, hem de fırtınanın açtığı yaraya bir nebze de olsa merhem olabilmek adına buraya geldim. Gördüm ki, köy halkımızın kullandığı cami ve minaresi büyük zarar görmüş. Camimizin minaresini arkadaşlarımız en kısa zamanda inşa edip, camideki hasarları da onaracaklar. Bizim siyasetteki temel felsefelerimizden biri de, ‘Halkımızın sorunu, bizim sorunumuz’ olmasıdır. Bu sorun sadece başkanlığını yaptığım ilçemizde değil, nerede olursa olsun, halkımızın yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Başa dön tuşu