SİYASET

Halkın özgür yaşamı için yollardayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, parlamenter sistemle bölünmüş bir ülke olmadığını ancak yakın zamanda başkanlık sistemi nedeniyle parçalanmış bir çok ülkeye tanık olunduğunu vurguladı. Karaisalı’nın köylerinde yaptığı çalışmaların ikinci gününde gece saatlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Tümer, Türkiye’nin kimsenin oyuncağı haline dönüştürülecek bir ülke olamayacağını söyledi.

 

“GENÇLER GÖZALTINA ALINIYOR”
CHP Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin, ilçe yönetimi ve kadın kollarının yanı sıra partili büyüğü Hasan Çiçek’le birlikte Çakallı, Ayakkıf ve Kırıklı köylerindeki kıraathanelerde hemşehrileriyle bir araya gelen Tümer, tüm çalışmalarının halkın özgür yaşamını sağlamaya dönük olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı ve iktidar partisinin vatandaşın en temel yasal dayanağı olan ifade özgürlüğü, gösteri ve protesto hakkına bile tahammülü kalmadığını belirten Tümer, Adana başta olmak üzere birçok kentte gençlerin sosyal paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını hatırlattı.

 

 “VATANDAŞLA, SÜREKLİ PAZARLIK HALİNDELER”
Cumhurbaşkanı’nın muhtarların sigorta primlerinin devlet tarafından ödeneceğini açıklamasını da değerlendiren Tümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, defalarca muhtarların sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirttiğini hatırlattı.

 

 

CHP’li Milletvekili Tümer, “Sayın Cumhurbaşkanı referandumu kalkan yaparak muhtarların primlerinin karşılanacağını söyledi. Keşke bu girişimi çok önceleri yapsaydı ve biz de samimi olduğuna inansaydık. Devleti yönetenler sürekli vatandaşımızla bir pazarlık halinde. Toplumu kucaklayacak bir yapıdan, anayasa hazırlığından eser yok. Tek dertleri tek kişiye sınırsız imkanlar sunmak. Türkiye kimsenin oyuncağı olamaz. Buna izin vermemeliyiz. Parlamenter sistemle bölünmüş ülke yok ancak başkanlık sistemiyle yakın  tarihte birçok ülkenin paramparça olduğunu gördük. Bu ülkeye yazık edilmesin” diye konuştu.     
 

 

Tüm vatandaşları sandıkta hayır tercihi yapmaya çağıran Tümer, Türkiye’de acı, gözyaşı ve kaos olsun istemediklerini sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu