YAŞAM

‘Haydar’ı Öldürmek’ için toplandılar

Gazeteci yazar Çetin Yiğenoğlu’nun ‘Haydar’ı Öldürmek’ adlı kitabı, Çukurova Üniversitesi’nde edebiyat öğretmeni Sevim Sezer’in tez konusu oldu.

 

Türk Amerikan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği’nin Türkçe Okuma Grubu da Çetin Yiğenoğlu ve Sevim Sezer ile bir araya gelerek kitabı her yönüyle inceledi.

 

Karahan Kitabevi’ndeki toplantıda söz alan gazeteci yazar Çetin Yiğenoğlu, ‘Haydar’ı Öldürmek’ adlı eserinin 2004’te yayınlanan ve Tahtacı Alevilerinin kültürünü her yönüyle ele alan ilk ve tek roman olduğunu söyledi. Yiğenoğlu, kitabın Prof. Dr. Nilgün Çıplak’ın da desteğiyle son halini aldığını belirtti.

 

Derneğin Türkçe okuma grubu başkanı Şeyda Eker de gruptaki tüm üyelerin bu kitabı okuduğunu ve değerlendirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

 

Yazarın kitabında Türkçeyi çok iyi kullandığını anlatan Eker, kitabın özellikle Tahtacı Alevilerinin kültürünü yaşatırken, yöresel dilini de muhteşem bir anlatımla gün yüzüne çıkardığını vurguladı.

 

Edebiyat öğretmeni Sevim Sezer ise ‘Haydar’ı Öldürmek’ adlı zengin içerikli kitabı tez konusu olarak ele almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Başa dön tuşu