ÜNİVERSİTE

Hem Söylediler Hem Anlattılar

Koro Şefi Okt. Birbaş seçtiği bazı şarkıların hikâyelerini ÇÜTAM katılımcılarıyla paylaştı. Ardından, Okt. Halaçoğlu ÇÜ Türk Sanat Müziği Saz Ekibi eşliğinde birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. ÇÜTAM katılımcıları toplantı boyunca keyifli dakikalar geçirdi.

 

Şarkılar ve Hikâyelerini Anlattı

Şarkılara alkışlarla eşlik eden katılımcılar, toplantı boyunca müziğe doydu. Okt. Birbaş’ın hikâyelerini anlattığı şarkılar arasında; ‘Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler, Unutmadım Seni Ben, Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim, Gizli Aşk Bu Söyleyemem Derdimi Hiç Kimseye’ gibi bugün de hâlâ aynı önemi taşıyan birçok şarkı vardı. Okt. Birbaş toplantı sırasında, seçtiği şarkıların bestelerinin ve güftelerinin kimlere ait olduğunu söyledikten sonra, bu şarkıların yazılış sebeplerinden ve hikâyelerinden bahsetti.

 

Toplantı sonunda dakikalarca alkışlanan Okt. Şükrü Birbaş ve Okt. Meltem Halaçoğlu’na katkılarından dolayı Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik tarafından birer plaket ve Türk Sanat Müziği Saz Ekibi’ne de katılım belgeleri takdim edildi.

Başa dön tuşu