VALİLİK

Her şey öğrenciler için

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Tokgöz, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin katıldığı toplantıda, üniversite öğrencilerinin, öğrenimlerini sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri amacıyla bir araya geldi.

 

Toplantıda  “öğrencilerin yoğun olarak kaldığı özel yurtların bulunduğu güzergahlarda yeterli aydınlatmanın sağlanması, yurt binalarına en yakın olacak şekilde toplu taşıma araçlarının durak yerlerinin belirlenmesi, üniversite etrafında uyuşturucu ile mücadele, yıkıcı, bölücü faaliyetlerin takibine imkan verecek şekilde istihbari faaliyetlere ağırlık verilmesi, narkotim faaliyetlerinin planlanması ve devriye sayısının arttırılması, üniversite bünyesinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yıkıcı, bölücü ve uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü’nce özel eğitim verilmesi, üniversite yerleşkesinde ve binalarının girişlerindeki güvenlik kontrollerinin arttırılmasının sağlanması, X-Ray cihazlarının, kapı dedektörlerinin ve güvenlik kameralarının daima çalışır halde bulundurulması ve yaygınlaştırılması, üniversitelerde güvenlik önlemleri alınması, terör ve uyuşturucu ile mücadele edilmesi kapsamında etkin işbirliği ve koordinasyonun sağlanması” konuları ayrıntılarıyla ele alındı.

 

Vali Mahmut Demirtaş toplantı sonunda yaptığı açıklamada, belirlenen güvenlik önemlerinin titizlikle uygulanacağını belirtti ve tüm öğrencilere başarılar diledi.

Başa dön tuşu