SİYASET

Herkesi ilgilendiren yasa görüşmeleri niye yayınlanmadı?

Herkesi yakından ilgilendiren yasa görüşmelerinin yayınlanmamasıyla neyin amaçlandığını soran Barut, "Hepimizi bu kadar yakından ilgilendiren bu yasa teklifiyle ilgili görüşlerimiz, itirazlarımız, dile getirdiğimiz öneriler, neden Meclis TV'de yayınlanmıyor? açıklama bekliyoruz" dedi. 
 
"ŞİDDETLE KINIYORUZ"
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Burası halkın seçtiği milletvekillerinin görev yaptığı, ülkemizin kurucu iradesinin yansıdığı, ulusal egemenliğin temsil edildiği Yüce Meclis'tir. Halkın da Meclis'in çalışmalarını görme, seçtiği milletvekillerinin ne yaptığını izleme ve denetleme şansı olmalıdır. Tek adam rejiminin dayatmasıyla 'Her şeyi ben bilirim' ve 'Ben yaptım, oldu' anlayışını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz" diye konuştu.  
 
"AMAÇ NEDİR?"
 
İnfaz Yasası görüşmelerinin kamuoyundan gizlendiğini belirten Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yüce Meclis'te toplumu ve geleceğimizi yakından ilgilendiren İnfaz Yasası teklifi gibi çok önemli bir yasa görüşmesi yapılıyor ancak Meclis TV bunu canlı olarak yayınlamıyor. Halkımız da ne olup bittiğini göremiyor, izleyemiyor. Allah aşkına söyler misiniz, gözlerden yine neyi kaçırmaya çalışıyorsunuz? Burada art niyet yoksa, açık açık söyleyin; amacınız nedir? Hepimizi bu kadar yakından ilgilendiren bu yasa teklifiyle ilgili görüşlerimiz, itirazlarımız, dile getirdiğimiz önerileri neden Meclis TV yayınlamıyor? Halkımız gibi, hukukçularımız gibi, bu teklifi dört gözle bekleyenler gibi, net bir izahat bekliyoruz."
 

Başa dön tuşu