YAŞAM

Hizmette eşitlik olmalı

YILDIRICI, “TEKNOLOJİDEKİ DEĞİŞİMİN HIZINA ULAŞMA AMACINDAYIZ”

Adana Sheraton Otelde düzenlenen “Kemik Arttırım Yöntemleri & Customızed Abutment”  konulu bilimsel toplantıda bilgi veren Adel Dental İmplant Çukurova Bölge Müdürü Mehmet Yıldırıcı, “Reformcu düşünce yapımız ile dental implant ve yardımcı ürünlerde sürekli iyileşmeyi sağlamak, kalite yönetim sistemini etkin bir şekilde kullanmak ve verdiğimiz hizmeti geliştirmek prensibi içerisindeyiz. Teknolojideki değişimin inanılmaz hızına ulaşmak ve uluslar arası standartlarda üretilen ürünlerin ve  implantoloji alanında dünyada etkin çözümler sunan ürünlerin tedariğini sağlamak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

DT. GÜLER, “AKADEMİK MESLEK GRUPLARIDA YEŞİL PASAPORT ALABİLMELİ”

Devlette çalışan diş hekimlerine tanınan yeşil pasaport imtiyazından meslek gruplarınında yararlanması gerektiğini dile getiren Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı konuşmada “Devlette çalışan bir diş hekimi üçüncü derecenin birinci kademesine geldiği zaman yeşil pasaport hakkını alıyor. Ailesiyle birlikte vizesiz istediği ülkeye gidiyor. Ama serbest çalışan diş hekimi bu haktan yararlanamıyor. Oysa serbest çalışan diş hekimi hem istihdam yaratıyor hemde ülkesine vergi veriyor. Yeşil pasaport hakkından neden yararlanmasın?” dedi.

 

“VİZE ALMA SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Yurtdışı kongrelerine gidecek diş hekimlerinin vize alma sıkıntısı yaşadığının altını çizen Başkan Dt. Güler, “Alabilenlere de ancak 3-4 günlük vize veriyorlar. Ama ülkemizde çok ihracaat yapanların yeşil pasaport alma hakkı var. Ben diyorum ki; devlette çalışan bir diş hekimi yeşil pasaport alma hakkını ne zaman alıyorsa ki bu süre 12-13 yıl. Hizmette eşitlik açısından serbest çalışan diş hekimide o zaman alma hakkı olsun. Neden yeşil pasaport hakkımız olmasın ki? Devlet memurlarına tanınan bu imtiyazdan meslek gruplarıda yararlanmalıdır. Olmuyorsa 3-5 yıllık vize kolaylığı sağlansın.” Diye konuşan Başkan Dt. Güler, meslek örgütü olan odalarının her zaman somut verilerle üyelerinin karşınıza çıktığını, mesleki kazanımlar söz konusu olduğunda Adana Diş Hekimleri Odasının çok iyi işe yaradığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Tasdemir ve Prof. Dr. Atilla Sertgöz yaptıkları slayt sunum ile katılımcı diş hekimlerine “Kemik Artırım Yöntemleri & Customızed Abutment” konulu seminer verdi.

 

Başa dön tuşu