GENEL

HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ADANA BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda, Türkiye’de hukuk eğitimi, avukatlık stajı, avukatlığa kabul koşullarını dile getirdi. Maddi durumu iyi olmayan yurttaşlara Adli Yardım hizmeti verildiğini hatırlatan Av. Küçük, “Amacımız daha çok sayıda hak sahibi yurttaşlarımıza hukuki destek sağlamaktır.” dedi.

Bunun yanı sıra 5 ayrı binada adalet hizmetinin yürütüldüğünü bu konuda yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Sorumsuzca açılan hukuk fakülteleri nedeniyle işsiz avukatlar ordusu oluştuğunu belirten Av. Veli Küçük, ağır ekonomik güçlüklere, mesleki alanların daraltılmasına kadar yaşanan zorlukların da üstesinden gelmeye gayret ettiklerini ifade etti. Mesleğe kabul ve mesleğe giriş sınav sisteminin getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Stajyer avukatların ücret sıkıntısı konusuna değinen Baro Başkanı Av.Veli Küçük,  staj süresinin 18 aya çıkartılmasını bu sürede hakim ve savcı stajyerleri gibi devlet tarafından karşılanacak özel bir fon sayesinde özlük hakları tanınmasını öngördüklerini belirtti.

Avukatlığın; etkili iletişim kurma mesleği olduğunu vurgulayan Av. Küçük, “Herkesten çok iyi bilebilirsiniz ama bunu doğru ve iyi bir şekilde karşı tarafa anlatmak gerekir” dedi.  Konuklarında kitap ve gazete okumalarını tavsiye etti

Toplantıya katılan öğrenciler, ‘vatanperverlik”, “prestij” ve “adalet” için hukukçu olmak istediklerini belirttiler.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Kulübü Temsilcisi Ferhat Kocahan da, “Hoş sohbetlerinden, sıcak kanlı misafirperverliğinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederiz, arkadaşlarım ve ben sohbetinde bulunmaktan son derece keyif aldık. Bilgi ve tecrübelerinden faydalanma imkanı bulduk. Bizlere Avukat olmanın sorumluluğunu, toplum önderi olmanın bilincini aşılayarak, bütün kişisel kaygılarımızı öteleyerek adalet, hukuk devleti ve Büyük Önderimiz Atatürk’e, ilke ve Inkılaplarına, Cumhuriyetimizin 96 yıllık kazanımlarına sahip çıkma mücadelesinin ışığını aldık” dedi

Sohbet esnasında Hukuk Fakülteleri Öğrencileri ile İletişim Komisyonu Koordinatörü Av. Mert Kuşdemir, Komisyon Başkanı  Av. Boray Dilik, komisyon üyeleri Av. Mücahit Evleksiz, Av. Ünsal Bener ve Av. Şeyma Öztürk de hazır bulundular.

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Başa dön tuşu