GENEL

HUKUKUN VE İNSAN YAŞAMININ OLDUĞU HER YERDEYİZ

Genç avukatlara cübbelerini Av. Hüseyin Demir, Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Süreyya Karagöl, Av. Meten Özen, Av. Abbas Bilgili, Av. Semih Gökayaz ve Av. Vedat Tekgöz giydirdi.

 

Törene, ruhsat alan genç meslektaşlarımızın aileleri ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.

 

"MUTLULUKLAR PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat alan meslektaşlarını kutladı ve onlara tavsiyelerde bulundu; "Bu meslek sadece adliye koridorlarında, duruşma salonlarında ve dosya kapakları arasında ifa edilecek bir meslek değildir. Bizler, yaşadığmız toplumun tanıklarıyız. Mutlaka empati ile mesleğimizi yürütmeliyiz. Bu başarıya giden yolun en önemli unsurudur. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Bu ruhsatın gerçek sahibi aileleri, staj yaptıkları bürolardaki üstatlarımızı ve bugün mesleğimize adım atan genç arkadaşlarımı kutluyorum." dedi

 

“STAJYER AVUKATLAR BÖLGESEL KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 4-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Hatay'da "Stajyer Avukatlar Bölgesel Kurgusal Duruşma Yarışması"nın yapılacağını duyurdu. Av. Küçük, yrışmaya katılacak stajyer avukatlarımıza, staj komisyonu üyelerimize ve staj komisyonu koordinatörümüze titizlikle yürütülen çalışmalarından dolayı teşekkür edip, başarılar diledi.

 

MESLEKTAŞIMIZA SALDIRAN SANIK CEZALANDIRILDI

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, takip edilen davalar ile ilgili de sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Biz adaletin tecellisi için 29. Dönem Adana Barosu yönetimi olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğun bilinciyle aynı kararlılıkla, hukukun ve insan yaşamının her alanında varlığımızı ortaya koymaktayız.

 

Kozan'da avukatlık yapmakta olan Barosumuz üyesi meslektaşımız Av. Hatice Özdemir, 14 Ocak 2017 tarihinde Kozan Cezaevinde avukat görüşme odasında müvekkili Eflatun Başıbüyük’ün fiili saldırısına maruz kalarak darp edilmişti. Geçen hafta görülen duruşmada bizzat bulundum. Bugün yapılan duruşmaya Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş katıldı. Kozan 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık alt limitten uzaklaşılarak, paraya çevirme ve erteleme gibi unsurlar olmaksızın "kamu görevlisini kasten basit yaralama" suçundan 15 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

 

İki gün evvel Feke'de 2 meslektaşımızın yargılandığı davaya da katıldık. Yarın da çok önemli bir dava var. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat K. hakkında, en üst sınırdan olmak üzere toplam 66 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

 

Hakkında 2 ayrı suçtan dava açılan Sedat K., 16 Mart 2018 tarihinde hakim karşısına çıkarılacak. Adana Barosu olarak bu davayı da takip edeceğiz, Avukatlık Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan "hak ve özgürlükleri koruma, savunma ve işlevsellik kazandırma" sorumluluğumuz çerçevesinde en temel haklardan olan yaşam  ve vücut bütünlüğü hakkı ihlali nedeniyle davaya katılma talebinde bulunacağız. Büşra kızımız için adalet istiyoruz." diye konuştu

Başa dön tuşu