SİYASET

Hükümet sistemi değişecek

Güne Yüreğir Belediyesi’nin Yunus Emre Mahallesi’nde düzenlediği kahvaltı programında anayasa değişikliği paketini anlatarak başlayan Ünüvar, daha sonra programına Sarıçam ilçesinde devam etti.

 

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikayı ziyaret ederek çalışanlara anayasa değişikliğine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Ünüvar, “Dünyada çalışmak kadar, üretmek kadar güzel bir şey yoktur. Rant ekonomisiyle para kazananlar da vardır, belki daha çok kazanırlar ama o kazanç bereketli değildir. Asıl bereketli olan, sizin nasırlaşmış ellerinizle elde edilen kazançtır. O eller, bu ülke için çok güzel şeyler üretiyor. Ve o üreten ellerden dolayıdır ki bu ülke kalkınıyor” diye konuştu.

 

“HER BAŞARININ ARKASINDA İSTİKRAR VARDIR”

Türkiye’nin tüm fertlerinin ülkenin kalkınması için gayret etmesi, çalışması gerektiğinin altını çizen Ünüvar, “Bizler bir yandan ülkeyi büyütmeye çalışırken, bir yandan da ülkemiz insanının ürettiği ürünlerin daha fazla ülkeye ihraç edilmesini ve bu işten daha çok kazanılmasını arzu ediyoruz. Bütün bunlar da gayretle, çok çalışmayla ve istikrarla oluyor. Bugün bu fabrikanın başarısı da istikrarlı yönetimi sayesindedir. Çünkü her başarının arkasında istikrar vardır, güçlü liderlik vardır” ifadelerini kullandı.

 

“BİZE DÜŞEN GÖREV ÜLKEYİ BÜYÜTMEK”

 

Çalışmadan başarı elde etmenin söz konusu olmadığını vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

 

“Önümüzde çok önemli, tarihi bir halk oylaması var. O halk oylamasıyla toplumun yüzde 50’sinden fazlasının oyunu alan kişi cumhurbaşkanı olacak. Ve bu cumhurbaşkanı hükümeti kurup, ülkeyi yönetecek. Bu hükümet sistemiyle Türkiye her alanda daha çok büyüyecek. Hepimize düşen görev, bu ülkeyi büyütmek ve kalkındırmak. O halde 16 Nisan’da inşallah sizler beyaz haneye ‘evet’ mührünü basacaksınız.”

 

“SANDİKTAN ÇIKACAK ‘EVET’ MİLLETE YARAYACAK”

OSB’deki fabrika ziyaretinin ardından Sarıçam’ın Beyceli, Kılıçlı, Kızılkaş ve Esentepe mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, CHP’nin anayasa değişikliğine sırf muhalefet etmiş olmak için karşı çıktığını belirtti. Ünüvar, “Cumhurbaşkanı denetlensin mi? Evet. Gerektiğinde yargılansın mı? Evet. Peki ey CHP’li kardeşim referandumda ne vereceksin? Hayır. Ya biz senin dediğin şeyi getiriyoruz işte. ‘Evet’ demen lazım. Referandumdan çıkacak evet, bu millete yarayacak, burada bulunan hanımların kucaklarındaki çocuklara yarayacak” şeklinde konuştu.

 

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN GEÇMESİN​DEN KORKUYORLAR”

 

“Türkiye’nin büyümesini, bu ülkeyi sevmeyenler istemez” diyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Peki Hollanda, İsviçre, Almanya, Avusturya bu ülkenin büyümesini ister mi? Hayır. Çünkü onların rakibi konumunda olacaksınız, bir anda Orta Doğu’nun lideri, dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olacaksınız. İsterler mi? Tabii ki istemezler. Onlar esasında Türkiye’yi büyütecek, kalkındıracak, güçlendirecek ve lider ülke yapacak anayasa değişikliğinin referandumda geçmesinden korkuyorlar.

 

Bu yüzden karşı çıkıyorlar. Ancak, onlar isteseler de istemeseler de bu millet kararını çoktan verdi. Korksalar da endişe etseler de onlara bir üzücü haber vereceğim. Şu anda referandumda ‘evet’ oyu vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 50’nin çok çok üzerinde. Bizler bu ülke için çok çalışıyoruz, çok çalışacağız. Yeni sistemi de kendimiz için değil, çocuklarımız ve torunlarımız için getiriyoruz. Çünkü bizim bu ülkeyi lider ülke yapmak gibi bir görevimiz var.”

 

“LİDER HALKIN KALBİNE DOKUNACAK”

Türkiye’nin gelecekte daha güçlü olabilmesi için güçlü liderler tarafından yönetilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Lider halkın kalbine dokunacak. Halkın kalbine dokunmayan lider seçilemez. Menderes milletin kalbine dokunmuş kalbimizde, Özal milletin kalbine dokunmuş kalbimizde, Recep Tayyip Erdoğan milletin kalbine dokunmuş kalbimizde.

 

Bundan sonra seçilecek liderlerin de güçlü olmasını sağlamamız lazım. Toplumun yüzde 50’sinden fazlasının oyunu alan lider güçlüdür. Bu millet asla yanlışa oy vermez. Kendisine hizmet etmeyecek olan kişiye oy vermez. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır” dedi. 

Başa dön tuşu