GENEL

İlknur Kara Okulları ‘İnovasyon Merkezi’ İle Eğitimde Fark Yaratmaya Devam Ediyor

Eğitime yaptığı büyük yatırımların yanı sıra sosyal ve kişisel gelişime verdiği önemle dikkat çeken İlknur Kara Okulları, yeni kampüsünde oluşturduğu İnovasyon Merkezi ile inovasyon odaklı okul modelinin en önemli ayağı olarak ön plana çıkıyor.

Öğrencilere yaşamlarında ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmayı ve inovatif bireyler yetiştirmeyi hedefleyen okuldaki İnovasyon Merkezi öğrencilerin geleceğin becerileriyle donatılmasına yönelik olarak tasarlanırken, bünyesinde STEM Atölyesi, Yaratıcı Tasarım Atölyesi, Robotic Atölyesi, Sanat&Tasarım Atölyesi, Masallarla Yaratıcılık Atölyesi, Müzik Odası ve Akıl Oyunları Atölyesi bulunuyor.

 

İlknur Kara: “İnovatif Bireyler Yetiştireceğiz.”

Bireysel eğitimde Adana’da öncü olan okulun Kurucusu İlknur Kara, inovasyon alanında da yine öncü konumda olduklarına dikkat çekiyor. Merkez hakkında bilgi veren Kara şunları söyledi;

 

''Fikir üreten, yaratıcı, yenilikçi, problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştiren, teorik bilginin yapılandırılarak uygulamaya, yenilikçi buluşlara ve ürüne dönüştürüleceği İnovasyon Merkezimiz açılıyor. Merkez bünyesinde Bulunan STEM Atölyesi, Yaratıcı Tasarım Atölyesi, Robotic Atölyesi, Sanat&Tasarım Atölyesi, anaokulu öğrencilerimiz için Masallarla Yaratıcılık Atölyesi, Müzik Odası ve Akıl Oyunları Atölyesi çalışmaları ile bilim, teknoloji, matematik, mühendislik ve sanatın harmanlanarak sunulduğu eğitim sistemimizde öğrencilerimize uygulama ve geliştirme imkânı sunarak inovatif bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

 

“Amacımız Yaratıcı Düşünen Üretkenler Bireyler Yetiştirip Topluma Kazandırmak.”

“Ayrıca anaokulumuzda eğitim görecek çocuklarımız için tasarladığımız Masallarla Yaratıcılık Atölyesi ile onlara küçük yaştan kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırabilmek; masal dinlemeyi sevdirmek ve masal anlatmayı öğretebilmek; sabırlı olma, dinleme ve hayal kurma becerilerini kazandırma yönünde çalışmalar yapacağız. Tüm bu atölyelerle amacımız yaratıcı düşünen, düşündüklerini tasarlayan, problem çözme becerisine sahip, üretkenler bireyler yetiştirip topluma kazandırmak.”

Başa dön tuşu