GENEL

İŞKAD’dan “Cumhuriyet Işığında Kadın” Fotoğraf Sergisi

İŞKAD üyesi fotoğrafçılar Belgin Özçelik, Berna Fidan, Dürdane Ateş ve Sakine Gökdoğan’ın çektiği fotoğraflar Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesinde sergilendi.

 

“İŞ KADINLARINDA FİKİR BİTMEZ”

Koordinatörlüğünü Ayşe Aslan’ın yaptığı, Sivil Toplum Kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri ile sanat severlerin katıldığı fotoğraf sergisinde “İş kadınlarında fikir bitmez, proje bitmez” diyerek konuşmasına başlayan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Bugün sanatsal bir etkinliğimizle karşınızdayız. İŞKAD üyesi dört kadın yine İŞKAD üyesi kadınlarımızın kendi iş yaşamlarıyla ilişkilendirerek farklı bakış açısıyla fatoğraf sanatına katkı koyduk. Cumhuriyet ışığını yansıtan kadınlarımızın yaşam kesitlerinden oluşan yüzlerce fotoğraf çektik. Fotoğraf sanatçısı hocamız Yusuf Öcel’ın tecrübesi ve desteği ile sergimizi oluşturduk. Burada amacımız; Cumhuriyet Kadınının iş yaşamındaki başarısını, gözlerindeki pırıltıyı ve etrafına ışık saçan Cumhuriyet Kadını’nı göstermek istedik.”

 

“YA YOL OL, YA YOL AÇ, YA DA YOLDAN ÇEKİL”

Cumhuriyetin ışığında ilerleyen, diğer kadınlara ışık tutmaya çalışan bir yapı ile yol almayı çalıştıklarınıda ifade eden Başkan Özçelik,”Diyoruz ki ‘ya yol ol, ya yol ol, yada yoldan çekil’. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından 4 kadın fotoğrafçıya ve gönüllü danışmanlık yapan Yusuf Öcel’e teşekkür plaketi verildi.

‘Cumhuriyet Işığında Kadın’ Karma Fotoğraf Sergisinin 20 Mart 2017 Salı Gününe kadar açık kalacağı bildirildi.

 

Başa dön tuşu