ÇUKUROVA

İSTİHDAMA KATKI SUNUYORUZ

GENÇLER LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE STAJINI TAMAMLADI

 

Avrupa Birliği Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı kapsamında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ‘İş Akademisi’ projesiyle üniversite mezunu 60 genç eğitimini tamamladı.

 

Eğitim kapsamında 60 kursiyere lojistik sektörü alanında genel beceri ve lojistik mesleki eğitim programları Mersin Üniversitesi akademisyenleri tarafından uygulandı. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy kampüsü içinde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği eğitim salonlarında gerçekleştirilen eğitimler yaklaşık 3 ay sürdü.



 

PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Genç İstihdam AB Projesi ile ilgili Proje Yöneticisi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Proje Teknik Ekip Lideri Öğretim Üyesi Mesut Salih Uzman ve DABB Proje Yürütücüsü Esra Uysal'la bir araya gelerek, projeyi değerlendirdi. 

 

Belediye Başkanı Soner Çetin, geçtiğimiz Mart ayında başlayan proje kapsamında, Mersin Üniversitesi ile işbirliği içinde, proje yürütme ekibi, teknik ekip ve proje izleme ekibi oluşturduklarını aktardı.

Kursiyerlere Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Tece eğitim salonlarında 612 saatlik genel beceri ve lojistik mesleki eğitim verildiğini ve proje ortağı UND’nin desteğiyle stajlarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Çetin, “Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) bünyesinde Mersin Üniversitesi’nin de desteğiyle Kariyer Destek Masası (KDM) kurarak genç işsizlere iş danışmanlığı hizmeti verdik.

 

İşsizliği azaltmaya yönelik projeleri önemsiyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek. Gençlerimizi istihdama kazandırmak için yapılan çalışmalara bir nebze de olsa katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Başa dön tuşu