SİYASET

İYİ Parti şehitleri andı

İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu ve parti yöneticileri Asri Mezarlık’taki şehitliğe giderek dualar okudular. Şehitleri kabirleri başında anan partililer daha Ramazanoğlu Camii’nde de dua ettiler. İYİ Parti Gençlik Kolları yöneticileri de Ramazanoğlu Camii’nde cemaate çorba ve hoşaf ikram etti.

 

“ÇANAKKALE, MİLLETİN YÜREĞİNDEKİ MAYADIR”

İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çanakkale Anadolu insanının iman ve yüreğindeki mayadır. Çanakkale milletimizin şehadet arzusunda adeta bir sembol olmuştur. Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin bir kanıtıdır. Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanmıştır” dedi.

 

Çulhaoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Dönemin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Savaşı tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenilen milletimiz tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilemiyeceğini  tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir.

 

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi ile milletimiz vatan sevgisini, cesaretini , azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şevkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir. Çanakkale Savaşı geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. Bu şuurla şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı koruduğumuz taktirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere   vatanı ve istiklali için mücadele eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet , minnet ve şükranla anıyorum.”

Başa dön tuşu