GENEL

İzmir Barosu’ndan Avukatlara Mesleki Sorumluluk Sigortası

 Geçtiğimiz iki yıllık dönemde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve meslektaşları tarafından yeniden Baro Başkanlığına seçilen Av. Aydın Özcan, “meslektaş odaklı bir baroyuz. Çalışmalarımız gerek meslektaşlarımız arasında gerekse diğer barolar arasında takdir topluyor ve örnek oluyor” derken kısa süre önce bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

Baro’ya Kayıtlı Tüm Avukatlara İki Yıllık Ücretsiz Mesleki Sorumluluk Sigortası

 

İzmir Barosu ve bir banka arasında yapılan anlaşmayla İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatlar bir yılı geriye dönük olmak üzere toplam iki yıllık ve 100.000 TL limitli ücretsiz mesleki sorumluluk sigortası hakkı kazandılar.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, yola çıktıklarında “Baro Avukat İçindir” sloganını kendilerine düstur edindiklerini ve göreve geldikleri günden bu yana meslektaş odaklı düşündüklerini söyleyerek, “projelerimize ütopik bile denildi, ama bu projelerin hepsini birer birer gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’deki diğer barolara örnek oluyoruz” dedi.

 

Av. Aydın Özcan, “henüz genel kurulun üzerinden birkaç ay geçti. Ama o gün kürsüde verdiğimiz sözleri fazlasıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Meslektaşlarımızın hangi hizmetlere ihtiyacı olduğunu tespit edip o yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Mesleki sorumluluk sigortası da bu ihtiyaçlardan biri.  Bunu nasıl hayata geçiririz üzerine yaptığımız kapsamlı araştırma sonucunda özel bir bankayla, üstelik bir yılı da geriye dönük olmak üzere toplam iki yıllık, 100.000 TL limitli ve İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatları kapsayacak bir sözleşmeye imza attık. Meslektaşlarımız hiçbir ücret ödemeden iki yıllık mesleki sorumluluk sigortası sahibi olabilecekler” dedi.

Başa dön tuşu