YÜREĞİR

KIRIK BUĞDAY ÇORBASI

Camilerde şehitlerin anmak için Kuran-ı Kerim ve Mevlit okutuldu. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün   102.yılı dolayısıyla camilerde 102 hatim indirildi. Sabancı Merkez Camii’ndeki dağıtıma katılan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Şehitlerimizi anmak, yaşadıklarını bir nebze olsun hmek istedik.” dedi.

 

Yüreğir Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümünde Çanakkale Ruhu’nu yaşatacak bir etkinliğe imza attı. Adana genelinde 45 camide ve 6 okulda 35 bin kişiye Çanakkale Destanı’nı yazan kahramanlarımızın o gün ki şartlarda asker karavanası olan kırık buğday çorbası ikram edildi.

 

Cuma namazı çıkışı Sabancı Merkezi Camii’nde  vatandaşlara kırık buğday çorbası  ikram eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “ Kahramanlarımız çok zor şartlarda yedi düvelle mücadele ettiler. Çanakkale ile ilgili anlatılanlar hikaye, masal, efsane değil, onlar yaşanmış gerçekler. Yaşananlar yüksek bir iman ve yüksek bir vatan sevgisinin tezahürüdür.

 

 Çanakkale'de Türk ordusu adını Dünya tarihine ve Türk Tarihine adını bir destan olarak altın harflerle yazdı. Kimi giyecek ayakkabı, kimi üzerine elbise bulamadı. Bizde bugün burada vatandaşlarımıza kırık buğday çorbası ikram ederek Çanakkale Ruhu’nu hep birlikte yaşamak istedik.

 

Amacımız vatandaşlarımıza şehitlerimizi unutmadığımızı, onların değerlerine bağlı kaldığımızı, Çanakkale’nin nasıl zor bir savaş olduğunu, orada şehitlerimizin ve gazilerimizin bizler için yapmış olduğu fedakarlıkları hatırlatmaktı. Şehitlerimizi anmak, yaşadıklarını bir nebze olsun hmek istedik. Allah onlardan razı olsun. Tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.”şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu