SİYASET

KIRSAL MAHALLELERE “SAĞLIK İSTASYONU” KURACAĞIZ

Kırsal kesimdeki tüm mahallelerde sağlık istasyonu açacaklarını belirten Bozdoğan , "Köylerde iğne yapacak,serum takacak kimse yok. Kurulacak Sağlık İstasyon'larında  bir hemşir ile bir hemşire görev yapacak. Bunun yanı sıra Her mahalleye de Aile Sağlığı Merkezi kurarak Sağlık Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Var olan Aile Sağlık Merkezleri'ni de iyileştireceğiz" dedi.

 

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala adayların seçim trafiği yoğunluk kazandı. Tarsus'ta anketlerde seçimi açık ara önde götüren CHP'li Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanlarını ziyaret etti.Meslektaşlarının bayramını kutlayan Bozdoğan, çalışanlara projelerini anlattı. Her mahalleye  Aile Sağlık Merkezi kuracaklarını belirten Dr. Bozdoğan, " Bunun örneği Ankara'da var. Çok güzel bir uygulamadır. Kuracağımız Aile sağlık merkezleri Hekim arkadaşlarımızdan kira alınmaması şartıyla Sağlık Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Bunun yanı sıra var olan sağlık merkezlerini de iyileştireceğiz" dedi.

 

Projelerinin içinde ilçeye Alzheimer Hastanesi kuracaklarını dile getiren Bozdoğan ,sözlerine şu ifadelere yer verdi: " tüm köylere sağlık istasyonları kuracağız. Maalesef serum takacak, iğne yapacak kimse yok. Kırsalda sağlık anlamında çok ciddi sıkıntılar var. Kuracağımız istasyonlarda bir hemşir ile bir hemşire görev yapacak. Bu uygulama ile 130 arkadaşımızı da iş kapısı açılacak" şeklide konuştu.

 

Bozdoğan," Defin işlemleri  ve adli tıp olayını tıp merkezine devredeceğiz. Bu çalışma bir iki ay içerisinde yapılacak. Böylece sizlerde rahatlamış olursunuz" diye konuştu.

 

Programın ardından Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçedeki esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.Birçok esnaf , Doktor Başkan Adayı Bozdoğan'ın Tıp Bayramı'nı bayramını kutlayarak çiçek takdim etti. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Bozdoğan, vatandaşlara 31 Mart'ta yapılacak olan seçimin basit bir seçim olamadığını dile getirerek, onlardan destek istedi.

 

Başa dön tuşu