YAŞAM

KIZILAY RAMAZAN MESAİSİNİ TAMAMLADI

Saygılı, konuya ilişkin açıklamasında, Kızılay’ın koronavirüs salgını döneminde arttırdığı yardımlarını Ramazan ayında üst seviyeye çıkardığını, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için gece gündüz süren çalışma ve gönüllü ordusuyla çalmadık kapı bırakmamaya özen gösterdiklerini bildirdi.
 
 
KAZANLAR HAYIRSEVER BAĞIŞLARIYLA KAYNADI
Genç Kızılaycıları, kadın kolları, gönüllüleriyle birlikte hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığının altını çizen Başkan Ramazan Saygılı, “Hayırseverlerin bağışlarıyla kaynayan kazanlar Ramazan ayı sonuna kadar iftar ve sahur sofralarına sıcak yemek olmaya devam etti” dedi.
 
Saygılı, gıda ve hijyen kolilerinin ihtiyacı olanın evine bereket olduğunu, çocukların yüzünün hazırlanan paketlerle güldüğünü, bayramlık kıyafetler ve harçlıklarla bayram geleneğinin yaşatıldığını vurgulayarak, “Nakdi desteklerle ihtiyaca uygun alışveriş yapma imkanı sağlandı. Kızılay, ülke genelinde gerçekleştirdiği tüm bu yardımları öz kaynaklarından ve bağışlardan yaklaşık 200 milyon liralık bir bütçe kullandı. Pandemi ve Ramazan yardımları sürecinde gönüllülerle birlikte 106 bin Kızılaycı sahada aktif görev aldı” ifadelerine yer verdi.
 
2 MİLYON ÖĞÜN YEMEK
Saygılı, aşevlerinde günlük 50 bin kişiye yemek hazırlayan Kızılay’ın, aşevlerinin bulunmadığı yerlerde de şubeleri ve temsilcilikleriyle yemek hizmeti verdiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
“Toplamda yaklaşık 2 milyon/öğün sıcak yemeği ulaştıran Kızılaycılar, 4000 sağlık çalışanına da her gün yemek desteği verdi. Kızılay’ın yemeği evlerinden uzakta tarlalarda çalışan işçiler ve yolda kalanlara da sıcak aş oldu. Kızılay ayrıca çeşitli ülkelerden getirilerek KYK yurtlarına yerleştiren vatandaşlarımıza da karantina süreçlerinde yemek desteği sağladı.” 
 
ÖNCELİK GIDA DESTEĞİ
Saygılı, yardım seçenekleri arasında gıda desteğine özel bir önem verdiklerini, yüzbinlerce aileye birer ay yetecek gıda paketleri ulaştırdığını, ayrıca Türkiye’nin büyük firmaları ile yapılan işbirlikleri sonucunda ihtiyaç sahiplerine SMS kodu ile yardım ulaştırma çalışmasını da hayata geçirdiklerini kaydetti.
 
Kızılay’ın ihtiyaç sahibi ailelere aylık 400 TL nakdi yardım yaparken, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte de tüm il ve ilçelerde ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu ifade eden Ramazan Saygılı, şöyle devam etti:
 
 “Yurt dışında da 84 bin 726 gıda kolisi dağıtan Kızılay, yarım milyonu aşkın insana Türkiye’nin yardım elini uzattı. Kızılay pandemi ile mücadele kapsamında da 29 ülkeye yardım malzemesi gönderdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlarında kapısını çalan Kızılaycılar, sıcak pide ve su ikramında bulundu. Her gün kapı kapı dolaşan Kızılay, 2.2 milyon pide ikram etti.”
 
KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Ramazan Saygılı, Ramazan ayı ve pandemi dolayısıyla düşen kan bağışları ve devam eden kan ihtiyacı için kan bağışı kampanyası başlatan Kızılay’ın vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştığını belirterek, “Sokağa çıkma kısıtlamalarında dahi bağış yapmaya gelen vatandaşlar stokların kritik seviyenin üstüne çıkmasını sağladı. Normalleşme dönemiyle birlikte Haziran ayında artabilecek kan ihtiyacı nedeniyle bağışçılarımıza çağrıda bulunmak istiyorum.  Kan bağışçılarımızı  kanver.org web sitesindeki kan bağış noktalarına bekliyoruz” dedi.
 
HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜRLER
Saygılı, Adana’da ihtiyaç sahiplerine ulaşmada kendilerine destek olan başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş olmak üzere tüm işadamlarına, sanayicilere ve muhtaçlardan yardım eli uzatan Kızılay bağışçılarına teşekkür etti.
 
 

Başkan Ramazan Saygılı, açıklamasının son bölümünde, bayramın Türkiye ile birlikte İslam âlemine hayırlar getirmesi, rahmet ve bereketinin sıkıntılardan kurtuluşa vesile olması temennisinde bulunarak, “Ramazan bayramımızın gönüllerimize ferahlık, hanelerimize sağlık ve mutluluk, ülkemize aydınlık getirmesini  Cenabı Allah’dan niyaz ediyorum” dedi.

Başa dön tuşu