GENEL

KADIN MECLİSİ GÜVEN TAZELEDİ

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya; kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra basın mensupları da katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu, Atatürk'ün kadına verdiği önem ve değerin altını çizdi. İnceoğlu; "Adana Kent Konseyi olarak, kadın vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak en temel görevlerimizden biridir. Bu görev bilinciyle, alanda çalışan stk ve kamu temsilcilerinden oluşan Kadın Meclisimiz; kadın sorunlarıyla ilgili doğru farkındalığı yaratma noktasında faaliyet göstermektedir." diye konuştu.

 

Toplantı sonucunda yeniden Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı seçilen Zeynep Cennet Ünal; yaptığı açıklamada 2018'in ilk günlerinde tüzük komisyonu oluşturarak, köklü bir değişim ile daha profesyonel ve daha işlevsel bir meclis oluşturmak için var gücüyle çalışacaklarını kaydetti.

 

Kadın Meclisi başkanı; "Yeni dostluklar, yeni projelerle, daha aktif savunuculuk yolunda bir dönem daha Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulu başkanlığı görevini layıkıyla yürütmeye çalışacağım." diye konuştu.

 

Başa dön tuşu