GENEL

Kadınlar, şiddete karşı farkındalık oluşturuyor

TÜKD Adana Şube 2. Başkanı Hacer Bingöl, Şube Sekreteri Rukiye Çinkılıç, Sayman Yücel Biricik ve Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Doygun’la birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret eden Dinçer, bu kapsamda 23 Kasım Perşembe günü 15.00-17.00 saatleri arasında “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir konferans düzenleyeceklerini söyledi.

 

MAALESEF ADANA ÖN SIRALARDA YER ALIYOR!
ÇGC ziyaretinde Başkan Yardımcısı Sait Güleç ve Genel Sekreter M. Ömer Üney’e çalışmalarıyla ilgili bilgi veren  Dinçer, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda geniş katılımlı düzenlenecek ve Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği (AKDAM) Başkanı Av. Muhal İkikardeş’in sunum gerçekleştireceği bir konferansla toplumun her türlü şiddetten arındırılmasına katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

 

Adanalıları ve tüm basın mensuplarını konferansa davet eden Dinçer, TÜKD’nin kadına yönelik şiddet sarmalından kurtulmaya dönük çalışmalar gerçekleştirdiğini, özellikle kadına yönelik şiddette ön sıralarda yer alan Adana’da şiddete karşı farkındalığı oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

 

ADANALILARI DAVET ETTİ
TÜKD Adana Şubesi’nin Çukurova Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencilerden 39’una burs imkanı sunduğunu, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak isteyenlerin kendilerine başvurabileceğini dile getiren Dinçer, “1949’da kurulan ve 1988 yılında Adana şubesi açılan TÜKD, kamu yararına çalışan bir dernektir. Derneğimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş ve şiddete maruz kalmayan kadınların artmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bu nedenle düzenleyeceğimiz konferans, şiddetin önlenmesine yönelik zengin bir içerikle Adanalıları bilgilendirecek. Konferansımıza kadın-erkek ayrımı yapmadan tüm kesimleri bekliyoruz” diye konuştu.

 

“ŞİDDET HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ”
Ziyaretleri için TÜKD Adana Şube Başkanı Zuhal Dinçer ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç ise, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin sona ermesinin en büyük dileklerinden biri olduğuna dikkat çekti. Gazetecilerin, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde ve Adana’da bu tür haberler yapmak istemediklerine işaret eden Güleç, kadın derneklerinin çalışmalarına ayrı bir değer verdiklerini söyledi. Güleç, düzenlenecek konferansın hem kadın ve çocuklar hem de Adanalılar için başarılı bir sonuç doğurmasını dilediğini sözlerine ekledi.

 

Başa dön tuşu