SİYASET

Kağıt toplayıcıları için ne yapılıyor

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olumsuz ve zor koşullarda çalışan ve salgın döneminde çalışma koşullarındaki riski daha da artan kâğıt toplayıcılarının yaşadığı sorunları, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Gürer, korona virüs salgınıyla mücadele döneminde kâğıt toplayıcıları için sağlık, eğitim ve yaşam koşulları açısından özel bir önlem alınıp alınmadığını sordu. 

KAĞIT TOPLAYICILARI BÜYÜKŞEHİRLERİN BİR GERÇEĞİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kâğıt, plastik ve naylon toplayıcılarının özellikle büyükşehirlerin bir gerçeği olduğuna dikkat çekti.

NEREDE VE NASIL YAŞIYORLAR?

Çoğunluğu çocuk olan bu toplayıcıların, içinde bulunduğumuz bu günlerde olumsuz ve zor koşullarda çalıştığına işaret eden Gürer, “Hiçbirinin sağlık, yaşam ve gelecek garantisi yoktur. Sağlıksız koşullarda çalışan bu çocukların nerede ve nasıl barındıkları kamuoyunca bilinmemektedir” dedi. 

SAYILARI BİLİNMİYOR?

Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu sorularının yanıtlanmasını istedi: 

“Bakanlığımızca bu çocukların sağlık, eğitim; sigorta ve yaşam koşullarına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

Yukarıda bahse konu çocukların sayılan bilinmemekte olup salgın döneminde bu çocuklar ile ilgili özel bir çalışma yapılmış mıdır? Bu çocukların kaldıkları yerlerde hastalığa karşı önlem alınması sağlanmış mıdır?”

Başa dön tuşu