ÜNİVERSİTE

Kahraman Eczacılar Grubu, Tasarladığı Kitapla Minik Öğrencilerin Kahramanı Oldu.

ÇÜ Eczacılık Fakültesi 2. sınıf Öğrencileri Abdulmuttalip Gökçeoğlu, Gizem Gül, Göksu Eylül İlkar,  Kübra Gönbe, Mehmet Erbay, Merve Durgunlu, Neziha Eren ve Nisa Dursak, tarafından tasarlanan “Açılın Ben Eczacıyım” adlı boyama kitabı, okul öncesi yaş grubuna Eczacılık mesleği, ilaç, sağlık ve benzeri alanlarda bilgi aktarıyor.

Eczacılık Mesleğini, Boyama Kitabıyla Minik Öğrencilere Öğretti.

Öğrenciler tasarladıkları boyama kitabını minik ellerle buluşturmak için ÇÜ Anaokulunda bir etkinlik düzenledi. Kahraman Eczacılar Grubu, etkinlik kapsamında miniklere önce ilaç ve sağlık ile ilgili oyun halinde hazırladıkları sunumlarını yaptı. Sunumlarında, ilaçları, anne-baba veya öğretmenleri yardımıyla içmeleri gerektiğini vurgulayan Kahraman Eczacılar Grubu, eğlenceli sunumları sonrasında sınıflarına giderek tasarladıkları “Açılın Ben Eczacıyım” adlı boyama kitaplarını ve boyama kalemlerini miniklere hediye etti. Kahraman Eczacılar Grubu miniklerden etkinliği değerlendirmelerini de istedi. Kar Tanesi sınıfının minikleri, Eczacılık öğrencisi abla ve abilerine oyun hamurundan hazırladıkları ilaçları hediye etti.

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin Katkılarıyla Hem Boyadılar Hem Öğrendiler.

Proje koordinatörü Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu etkinlik hakkında şu bilgileri verdi;

“Danışmanı olduğum grup ile birlikte oldukça hummalı ve bir o kadar da keyifli çalışma sürecinin sonunda bugüne eriştik. Güney Ecza Kooperatifi tarafından desteklenen projemizi,   Cem Oldaç’ın çizimleri ve ÇÜ Balcalı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın Değerli Öğretim Üyelerinin önemli katkıları ile gerçekleştirdik. Ayrıca, sunum sonrası çocukların etkinliği değerlendirmesini istedik. Çocuklardan çok olumlu geri dönüşler aldık ve bizleri oyun hazırladıkları çok mutluyuz. Kahraman Eczacılar Grubu olarak, başta Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener olmak üzere projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ÇÜ Anaokulu Müdürü Sayın Yasemin Aslan ve değerli öğretmenlerine projemizi gerçekleştirmemiz için bizleri misafir etmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

Kahraman Eczacılar grubu, “Çok güzel geri dönüşler aldığımız projemizi daha da büyüteceğiz” sözleriyle kararlılıklarını dile getirdi.

Başa dön tuşu