YÜREĞİR

KALP GÖZLERİNİ TUVALLERE YANSITTILAR

Lokman Ayva'ya çalışmalar hakkında bilgiler veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Adana ilk olarak ''Engelliler Koordinasyon Merkezini'' biz hizmete açtık. Özel tasarlanmış 2 aracımızla engelli vatandaşlarımız evlerinden alınarak bu merkezimize getiriyoruz. Burada çeşitli etkinliklere katılan vatandaşlarımız tekrar evlerine bırakılıyor. Burada görüldüğü üzere resim sanatına yeteneği olan vatandaşlarımız resim yapıyorlar. Burada en önemlisi ise görme engelli vatandaşlarımız resim yapıyor. Yaptıkları her şey ortada. Fırsat verildiği zaman neleri başarabildiklerini hep beraber görüyoruz.

 

Bunun yanı sıra el işlerine yeteneği olan vatandaşlarımız seramik kurslarına katılarak ortaya çok güzel eserler çıkartıyorlar. Bu sayede evden dışarı çıkarak birbirleriyle kaynaşıyorlar, bir şeyler ortaya çıkarmanın mutluluğunu hazzını yaşıyorlar.  Onların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Eğer biz bu hizmeti vermemiş olsaydık, evlerinde kalacaklardı. Kendileri de verdiğimiz bu hizmetten çok mutlular. Gelişmiş toplumlara baktığımızda engelli vatandaşlarına önem vermektedirler. Burada kursa katılan vatandaşlarımızdan bazıları Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göndererek oradaki rehabilitasyon merkezlerini gezdiler. Bunların hepsini hükümetimizin çıkardığı yasalar sayesinde gerçekleştirdik.'' şeklinde konuştu.

 

Yüreğir Belediyesi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Sehat Sığnak Engelliler Koordinasyon Merkezini çok beğendiğini belirten Lokman Ayva ''Bir insana eğitim imkanı vermezseniz sokağa çıkmasına yardımcı olamazsanız, ister engelli olsun, ister engelsiz olsun kendini kötü hisseder. 2005 yılından önce evde bakım hizmetleri parası alamıyorlardı. Cumhurbaşkanımızın hükümetleri döneminde bunların hepsine bu haklar verildi. Eskiden 5 bin engelli memura istihdam sağlanırken bu sayı bizim hükümetimiz döneminde 60  bin oldu.

 

Burada yapılan uygulamayı ve ortaya çıkan eserleri çok beğendim. Bu yönüyle Yüreğir Belediye Başkanını kutluyorum, tebrik ediyorum. Buraya gelen engelli vatandaşlarımıza çok güzel bir ortam oluşturulmuş. Beyinlerdeki engelleri kaldırırsak bir çok engeli de ortadan kaldırmış oluruz.'' dedi.

 

Yüreğir Belediyesi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Sehat Sığnak Engelliler Koordinasyon Merkezine gelen görme engelli  kursiyerler Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkaı Lokman Ayva'ya özel teknikle yapılan portre resmini hediye ettiler.

 

Burada olmaktan mutluluk duyduklarını ve burayı hizmete açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür eden kursiyerler ''Bir şeyler  yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dışarı çıkarak nefes alıyoruz, burada etkinliklere katılıyoruz. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın yaptığı iş çok önemli.'' diyerek teşekkürlerini sundular.

Başa dön tuşu