ÇUKUROVA

KALPAKSIZ KUVAYİ MİLLİYECİLER VAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Mesajında Uğur Mumcu’nun bir araştırmacı gazeteci olmanın ötesinde Türkiye’nin demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin ‘Kalpaksız Kuvayi Milliye’ neferi olduğunu belirten Çetin, “Uğur Mumcu'nun, karanlığın, yobazlığın, kirli ilişkilerin üzerine korkusuzca gidişi, bizim için çizdiği aydınlık ve tertemiz bir yoldur. O yolda boyun eğmeden, mücadeleden yılmadan yürüyoruz" dedi.

 

Çetin mesajında şu ifadelere yer verdi: Uğur Mumcu’nun korkusuz ve onurlu kalemi ile verdiği tam bağımsız, demokratik Türkiye mücadelesi, bugün artan baskılara rağmen, korkusuz gazetecilerin kalemlerinde, Cumhuriyet gençlerinin aydınlanma mücadelesinde aynı kararlılıkla devam etmektedir. Bugün karanlığın, aydınlığa karşı tek yöntemi olan baskı, zulüm ve ötesinde yok etme anlayışı tüm hain yöntemleri ile sürmektedir. Demokrasi ve düşünce özgürlüğü bu coğrafyada yaşayan insanlara birlikte yaşamanın temeli olarak, ekmek gibi, su gibi gereklidir. Düşünce özgürlüğünün Mumcularını susturmaya çalışanlar bilmelidirler ki bu ülkede ekmek ve su gibi “Barış” ve “Demokrasi” için akıl ve bilim öncülüğünde mücadele eden Kalpaksız Kuvayi Milliyeciler olmaya devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerimizle kulağımızda sesi, elimizde kitapları ve aklımızda fikirleriyle Uğur Mumcu'yu, katledilişinin 25. yıl dönümünde özlemle anıyor, onun gibi aydınlık, çağdaşlık, cumhuriyet için verdikleri savaşlarda hayatlarını kaybeden, tüm demokrasi şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Başa dön tuşu