GENEL

Kan bağışı insanlık görevidir

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kan bağışının sosyal sorumluluk olduğunu belirterek, “Kana kimin ne zaman ihtiyacı olacağını bilemezsiniz. O yüzden kan verebilecek durumda olanların kan bağışında bulunması insanlık görevidir” dedi.
 

 

Adana İl Tarım Müdürü Muhammet Tekin, müdürlük çalışanları ile birlikte Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin kan bağışı kampanyasına destek verdi. İl Tarım Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen etkinlikte Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Kızılay Kan Merkezi personelini ağırlayan İl Müdürü Tekin, Türkiye’nin iyilik eli Kızılay’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini söyledi.
 

 

KANIMIZLA DESTEK OLMAK İSTEDİK
Türk Kızılayı’nın, savaşta, barışta, doğal afetlerde ve ihtiyaç duyulan her an insanların  yardımına koştuğuna dikkat çeken Tekin, “Dara düşenlerin yüzünü güldüren, dertlilere derman, umutsuzlara umut olan Türk Kızılayı’na biz de kanlarımızla destek olmak istedik. Bu kapsamda Kızılay’a kan bağışında bulunarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonra da Kızılay’a destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
İl Müdürü Tekin, Başkan Ramazan Saygılı ve Kızılay çalışanlarını da gösterdikleri gayret ve yaptıkları çalışmalardan ötürü kutladı.
 

 

SAĞLIKLI HER BİREY KAN BAĞIŞLAMALI
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da Muhammet Tekin ve İl Tarım Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.
Kızılay’ın gönüllü neferleri olarak hiçbir hastanın ya da yakınlarının sorun yaşamadan ihtiyaçları olan kana ulaşmasını istediklerini belirten Başkan Saygılı, "Kan sürekli ihtiyaçtır. Kan hammaddesi insan olan ve insan dışında herhangi bir varlıktan elde edilemeyen bir üründür.

 

Bağışlanacak bir ünite kan 3 hayat demektir. Tüm vatandaşlarımızın, insanlığı ve kendini seven herkesin kan vermesi gerekir. Kana kimin ne zaman ihtiyacı olacağını bilemezsiniz. O yüzden kan verebilecek durumda olanların kan bağışında bulunması insanlık görevidir” dedi.
 

 

Nerede bir ihtiyaç sahibi, nerede bir kriz varsa yardıma koşan Kızılay’ın en büyük gücünü Türk Milleti’nden aldığına dikkat çeken Başkan Saygılı, kan bağışını özendirmek için şehrin farklı bölgelerinde kurdukları merkezlerde Kızılay çalışanlarının bağışçıları beklediklerini kaydetti.

Başa dön tuşu