GENEL

KARATAŞ’IN ASBEST BORULARI TARİHE KARIŞIYOR

Göreve seçildikten sonra vakit kaybetmeden ilçenin içme suyu problemine son vermek için talimatlar veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ''Merkezdeki vatandaşımız hangi sudan içiyorsa Karataşlı da aynı sudan içmelidir.'' diyerek Karataş'a Çatalan suyu ulaştırılmasını sağladı.

Merkeze olduğu kadar ilçelere de aynı sorumlulukla hizmet götüren ve Adana'da çözülmedik sorun bırakmamak için çalışan ASKİ, başarılı projeleri sayesinde Karataş'ın önemli içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu sorunlarını çözdü. Şimdi de sağlık açısından tehlike arz eden asbestli boruların değişimi için kolları sıvayan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, daha asbestli boruları daha sağlıklı borularla değiştirecek.

KARATAŞ'IN SU KAYIP KAÇAK ORANI DÜŞÜRÜLECEK

Hayata geçirilecek olan içme suyu inşaatı yapım işi kapsamında 120 kilometre uzunluğunda asbest boru değişimi yapılacak olup aynı zamanda da 500 tonluk ayaklı deponun yapımı gerçekleştirilecek. Bu proje sayesinde Karataş ilçesinin 60 olan su kayıp kaçak oranının da 10'a düşmesi sağlanacak.

 

Söz konusu Karataş İçme Suyu İnşaatı Yapım İşi ihalesi 21 Mart Perşembe günü yapılacaktır.

 

SÖZLÜ: ''KARATAŞ'I ASBESTLİ BORULARDAN KURTARIYORUZ''

Karataş’a yapılan büyük yatırımlar sayesinde su sıkıntısına çözüm getirildiğini vurgulayan ve ilçenin kanayan yaralarını dindirdiklerini ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bir dönem yaygın olarak kullanılan fakat kanserojen olması nedeniyle insan sağlığını doğrudan tehdit eden asbest boruların kullanımına son veriyoruz. ASKİ, sağlıklı içme suyu borularını döşeyerek bölge halkının sağlıklı su içmesine olanak sağlıyor. Mesai arkadaşlarımız, Adana turizminin önemli bir parçası olan Karataş'a yakışan hizmeti vermek için çalışıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu