YAŞAM

Karataş’ın Su Sorunu Tarih Oluyor

Karataş İlçesi'nin yıllardır süregelen içme suyu sorununu ortadan kaldırmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan ASKİ ekipleri, büyük projede sona yaklaştı.

 

Toplam hat uzunluğu 22,5 kilometre olan çalışmanın 12 kilometrelik ilk etabı daha önce tamamlanmıştı. Çalışmaların ikinci etabını da gerçekleştirerek projeyi tamamlayacak olan ASKİ, kalan 10,5 kilometre için kolları sıvadı. 450 mm çapında mukavemet değerleri yüksek olan düktil boruların kullanıldığı projenin Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

 

Proje kapsamında Çimeli Mahallesi'ne inşa edilen ve tüm hattı besleyecek olan 500 m³ kapasiteli içme suyu deposunun da yapımı devam ediyor.

 

Karataş'a yapılan içme suyu hattı sayesinde Çimeli, Çukurkamış, Topraklı, İsahacılı, Gölkaya, Çakırören, Kırhasan Mahalleleri ve tüm Karataş'ın içme suyu sorunu tarihe karışacak.

 

Göreve geldiği günden itibaren sorunsuz bir Adana için çalıştıklarını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ'nün talimatları doğrultusunda, sorunsuz bir altyapı için projeler üreten ASKİ, uzak yakın demeden her yere hizmet götürmeye devam edecek.

 

Başa dön tuşu