SİYASET

Karataş-KKTC feribot seferleri hayata geçmeli

ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI
Adana’nın turizme açılan kapıları niteliğindeki sahil ilçeleri Yumurtalık ve Karataş’ın gelişime açık ancak merkezi idarenin desteğinden mahrum olduğuna dikkat çeken Tümer, “Bakanlar Kurulu kararıyla 2008 yılında Turizm Teşvik Bölgesi ilan edilmesine karşın her iki ilçemize de o tarihten bu yana adeta çivi çakılmamıştır” dedi.

 

YENİDEN YAPILANSIN
Tarihi, kültürel ve doğal turizmin dünyadaki en güzel örneklerinin sergilenebileceği Yumurtalık ve Karataş ilçelerinin yeni bir yapılanmayla ülkemizin turizmdeki tanıtım yüzü olabilecek özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Tümer, şunları söyledi: 
“Yeniden yapılanmadan kastımız sahil şeritlerinin beton yığınlarına teslim edilmesi değildir. Kamu-özel sektör işbirliği, doğru teşvik ve planlamalarla iki ilçemizi birbirine bağlayan sahil şeridi daha fazla geç kalınmadan hükümetin gündemine girmelidir. 

 

KKTC FERİBOT SEFERLERİ BAŞLAMALI
Öte yandan Karataş Belediyesi’nin 2015 yılında fizibilite raporunu hazırlayıp tanıtımını gerçekleştirdiği Adana-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti feribot seferleri projesinin de hayata geçmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli desteği sunması gerekmektedir.”

Başa dön tuşu