SİYASET

Karataşlı esnaf destek bekliyor

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ilçe gezilerini Karataş’la sürdürdü. Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Akbaş Kaba, ilçe yöneticileri ve partililerle ilçe merkezinde bir süre görüştükten sonra esnafları gezen Tümer, Karataş Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Oktay'ı ziyaret etti. Oktay’la esnafın genel sorunlarını konuşan Tümer, borçlarını ödeyemez duruma düşürülen esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenen kredi kefalet kooperatifinin de zor durumda kaldığını vurguladı. Tümer, esnafın ve esnafa hizmet veren kurumların desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

 

ARITMA TESİSİ HAYATA GEÇMELİ!
Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Tümer, Karataş’ın tüm kanalizasyonunun denize akmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) sorumluluğundaki arıtma tesisinin 3. derece sit alanında kurulacağı gerekçesiyle yapımının uzun bir sürece yayıldığını kaydeden Tümer, bu sorunun bir an önce giderilmesi için yetkililerle görüşme yaptı.

 

BALIKÇILARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
CHP’li heyetle birlikte Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kamil Şırnak ve barınaktaki balıkçıları yerinde ziyaret eden Tümer, 12 mil kıta sahanlığını ihlal eden ya da uluslar arası belgeye sahip olan bazı yabancı balıkçıların Karataş sahillerinde yavru balıkları avlayarak balık neslinin tükenmesine neden olduğuna dikkat çekti. 
Karataş barınağındaki balıkçıların yabancı limanlara girmemelerine rağmen uluslar arası belge zorunluluğuna tabi tutulduğunu ifade eden Tümer, zor şartlar altında evine ekmek götürmeye çalışan balıkçıların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü’ne konuyu ileten Tümer, balıkçıların yanlarında personel çalıştırabilmesi için kolaylıklar sağlanmasını istedi. Tümer, buradan Karataş Sahil Güvenlik Komutanlığı’na geçerek askerlerle bir süre sohbet etti.

Başa dön tuşu