GENEL

KARCI, İŞ ADAMLARINI BİLGİLENDİRDİ

KOSGEB Adana Müdürü Mücahit AlperKarcı, KOSGEB- KOBİ Gelişim Destek Programı  Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmasında amaçlarının, illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi anlamına geldiğini söyledi. Proje kapsamında verilecek desteğin üst limitinin, geri ödemesiz üç 100 bin TL, geri ödemeli 700 bin TL. olduğunu ifade edenKarcı,  Adana İlinde  başvuru yapabilecek imalat sanayi sektörlerinden;Gıda Ürünleri İmalatı, Makine ve Techizat Hariç Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı, Başka yerde sınflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, Kimyasalların ve Kimyasal ürünlerin imalatı, Tekstil ürünlerinin imalatı, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve ilgili faaliyet alanlarındaki -destek almak isteyen- işletmelerin en kısa zamanda başvurularını yapmalarını istedi.

Proje başvuru tarihinin, 22 Haziran 2018 gece 23.59 da son bulacağını da  hatırlatanKarcı, işadamları tarafından soru yağmuruna tutuldu.

 

ADANA TEŞVİK SİSTEMİ AÇISINDAN DEZAVANTAJLI

 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da, farkındalık oluşturan üyelerine plaket sunarak, yaptığı teşekkür konuşmasında, KOBİGEL Proje destek programını olumlu bulduklarını söyledi.  Çukurova Bölgesini Türkiye ile kıyaslayarak,’’ Tarım ağırlıklı bir ekonomiye sahibiz’’ dedi.  Teşvik sistemi açısından 2.bölgede  yer aldığımızı ve  dezavantajlı bir duruma düştüğümüzün altını çizenKutluca,  Adana’ın teşvik sisteminden daha çok yararlanabilmesi hususunda gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılacağına inandığını söyledi.

Başa dön tuşu