YAŞAM

“Karpuz üreticisi ekmeğe muhtaç hale geldi”

HAL ESNAFI SIKINTILARINI ANLATTI

Oda Başkanvekili Zafer Halaçoğlu, Hal Müdürü Volkan Göç ve yönetim kurulu, Sevkiyatçılar Derneği Başkanı Osman Uğur ve hal esnafının hazır bulunduğu ziyarette hal esnafı, bütün sebze ve meyvelerin hallerde işlem görmesi gerektiğini belirterek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

 

“ÜRETTİĞİMİZİ İHRAÇ EDEMİYORUZ!”

Esnaf, “İran'dan karpuz geliyor. Benim çiftçimin turfanda karpuzu ne olacak? Komşu da kalmadı. Ürettiğimizi de ihraç edemiyoruz. Karpuz üreticisi ekmeğe muhtaç hale geldi. Üretim politikası olmadığı gibi pazarlama politikası da yok. Tarım ülkesiyiz diyorlar ama ihracatta sanayinin yanında esamisi okunmuyor” dedi.

 

“YANGINDAN MAL MI KAÇIRILIYOR?”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ziraat mühendisi olması dolayısıyla üreticinin ve hal esnafının sorunlarını çok iyi bildiğini kaydetti. Barut, “Mevcut iktidardan önce bir yasa çıkarılırken tüm meslek örgütleriyle fikir alışverişinde bulunulurdu. Şimdiki iktidar ise anayasanın bir uzlaşma metni olduğunu dahi göz önüne almıyor. Yangından mal kaçırırcasına hareket ediyor. Tüm örgütlerimizle 3 aydır milletimizin geleceği için partimizi öne sürmeden yoğun bir çalışma yapıyoruz. Mesele tamamen memleket meselesidir. Çocuklarımızın, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceğini oylayacağız. Cumhuriyet tarihindeki en önemli referandumda ülkesini, vatanını seven herkesin HAYIR’lı bir tercihte bulunacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE BİR KORKU ÜLKESİ OLDU”

Çiftçinin girdi maliyeti düşürülmediği sürece tarımdan istenilen verimin elde edilemeyeceğinin altını çizen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise, “Türkiye ne yazık ki, sanayi mamullerini çok da üretebilen bir ülke değil. Sanayinin ve tarımın gelişebilmesi için öncelikle özgür düşünceli nesiller yetişmeli. Özgür bağımsız üniversitelerde bilimsel veriler rehberimiz olmalı. Hal yasası çıkarılırken bile size kimse bir şey sormamış. Şimdi her şeyin bir anda değiştirilebileceği bir sistemle karşı karşıyayız. Türkiye bir korku ülkesi oldu. Her sabah böyle bir ülkede uyanmak istemiyoruz. ‘HAYIR’ çıktığında 17 Nisan yeni bir umudun başlangıcı olacak” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu