SPOR

“KARŞIMIZDAKİ TAKIMI İYİ TANIYORUZ”

Toplantıya Adanaspor deplasmanı dönüşünde kaza yapan kırmızı-beyazlı taraftarlara geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Rıza Çalımbay, “Kazayı duyduk ve uçaktan iner inmez hastaneye gittik. Yaralı olan arkadaşımızı gördük. Gerçekten çok üzüldük. Bir taraftarımız kolunu kaybetti. İşte, taraftarlık böyle bir şey. Her şeyi göze alıp bizleri desteklemek için Antalya’dan Adana’ya maça geldiler. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tek tesellimiz, kaybımızın olmaması. Allah’tan tüm takım taraftarlarımıza böyle bir kaza vermemesini diliyoruz” dedi.

 

“KARŞILAŞMAYI NET BİR SKORLA KAZANABİLİRDİK”

Geçtiğimiz hafta Adana’da oynanan Adanaspor maçı hakkında da konuşan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “İyi bir maç kazandık. Çünkü Adanaspor açısından önemli ve kritik bir maçtı. Bizim açımızdan da devam etmek için önemli bir maçtı. Karşılaşmanın başından sonuna kadar iyi şeyler yaptık. Hiçbir zaman oyundan kopmadık. Sadece son dakikalarda kalemizde gördüğümüz 2 golü yemeyebilir, net bir skorla karşılaşmayı kazanabilirdik. Deplasmanda alınan çok iyi bir galibiyetti. Tüm arkadaşlarımı başarısından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 

“EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ TARAFTARIMIZ OLACAKTIR”

Başakşehir’i evlerinde ağırlayacaklarını hatırlatan Çalımbay, “Haftanın ilk maçını oynayacağız. Maçı alırsak; yukarıya oynamak açısından iddiamızı devam ettireceğiz. Bu nedenle önemli ve kritik bir maç. Ligin sonu yaklaştıkça böyle maçlar olacak. Karşımızdaki takımı iyi tanıyoruz. Böyle maçları çok oynadık. Maç boyunca kazanmak için elimizden gelen hey şeyi yapacağız. Hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız. Bu maçta da en büyük desteğimiz taraftarımız olacaktır. Onların da yüzünü güldüreceğiz. Şu anda hepsi üzüntülü, üzüntülerini paylaşıyoruz. Bu maçı alarak bir nebze de olsa sevinmelerini sağlayacağız” dedi.

 

“NEREDEN GELDİĞİMİZİ DE UNUTMAMAK LAZIM”

Takımının Beşiktaş maçının ilk yarısındaki performansını gördükten sonra, çok iyi yerlere gelebileceğini gördüğünü belirten Çalımbay, “ ‘Biz ilk 10’un içerisinde yani ilk 10’un en iyi yerinde olmaya çalışacağız’ dedim. Şu andaki hedefim yine aynı. Ayrıca takımıma güvendim. Devre arasında hem çok iyi çalıştık hem de aldığımız Salih, Sandro ve El Kabir gibi oyuncularımız yavaş yavaş bize katkı vermeye başladı. Şu an belki de kimsenin beklemediği bir yere geldik. Antalyaspor için Avrupa Kupaları konuşuluyor. Nereden geldiğimizi de unutmamak lazım. Biz Avrupa kupaları için oynuyoruz. Olur ya da olmaz. Ama olması için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“DEVRE ARASI TRANSFERLERİN DE FAYDASINI GÖRDÜK”

Takımı devraldıklarından bu yana çok kritik maçlar oynadıklarının altını çizen Çalımbay, “Takımım biraz kötü oynadığı zaman kızacak bir şey bulamıyorum. Bizden önceki kadroyla şimdiki kadro çok farklı. Biz sadece güzel bir iskelet kadro oluşturduk. Örneğin; Celustka. Sağ bek olarak Celustka’yı koyduk, stoper ihtiyacımız olduğu yerde bile onun yerini bozmadık. Yavaş yavaş bazı arkadaşlarımızı da oynatmamız, onları da görmemiz gerekiyordu. Sandro, El Kabir gibi. Hatta El Kabir bana göre yüzde 60 oynuyor. Salih, uzun süredir oynamıyordu. Ama yavaş yavaş oynaya başladı ve takımın en iyilerinden biri haline geldi. Devre arası yaptığımız transferlerin de faydasını gördük” dedi.

 

“HER MAÇA 3 PUAN PAROLASIYLA ÇIKIYORUZ”

Geçtiğimiz haftalarda oynana Trabzon maçında aldıkları mağlubiyetin kendisini çok üzdüğünü hatırlatan Çalımbay, “Çok iyi başladığımız maçtı. Orada yememiz gereken golleri yedik. Hakem arkadaşın da o hataları yapmaması gerekiyordu. Ama kamuoyu da hatalara sessiz kaldı. Gündeme dahi getirmediler. Türkiye’de bazı şeyleri kabul etmek gerekiyor. Tek düşüncemiz önümüzdeki 5 maçı kazanmak. Her maça 3 puan parolasıyla çıkıyoruz. Oyun düşüncemde hiçbir zaman beraberliği kurtaralım mantığı olmadı. Hep kazanmak için oynayan bir takım kuruyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MOTTA’YI YENİDEN KAZANDIK”

Yaşadığı ailesel sıkıntılar nedeniyle bir süre takımdan uzak kalan Ramon Motta’nın Adanaspor maçında ortaya koyduğu performansın sorulması üzerine de konuşan Rıza Çalımbay şunları söyledi: “Motta, önce ayrılmak istedi. Ama biz izin vermedik. Kendine geldikten sonra antrenmanlara başladı. Yaklaşık 1 buçuk ay çalıştı. Son halini görünce şans verdik. O da çok iyi bir şekilde değerlendirdi. Motta, hayata küsmüştü. Artık Brezilya’ya döneceğini ve bu sezon futbol oynamayacağını söylemişti. Onu kazandık. Arkadaşlarıyla iç içe oldu. Tekrar hayata döndü. Konuşmalarımdan sonra burada bu sezon için oynamasına karar verdik. Biz Motta’yla devam etmek istiyoruz ama karar verecek olan kendisi.”

Başa dön tuşu