ÇUKUROVA

“KAYBETMEK LUGATIMIZDA YOK”

16 Nisan'da yapılan halk oylaması öncesinde, "Hayır" dediği için Kanal D'den kovulan ve geçtiğimiz gün evi kurşunlanan İrfan Değirmenci’yi izlemek için gelen vatandaşlar Orhan Kemal Kültür Merkezi’ni doldurdu. Kanal D’den kovulma sürecini değerlendiren Değirmenci, “Umudunuzu kaybetmeyin. Kaybetmek bizim lugatımızda yok. Dün gece, evi kurşunlanan biri olarak bunları söylüyor ve sizi gülümsetmeye çalışıyorum” dedi. Konuşmasının son bölümünde seyircilerin arasına girerek, vatandaşları dinleyen ve gelen soruları yanıtlayan İrfan Değirmenci, panel sonrası Orhan Kemal Kültür Merkezi fuayesinde “Bir uyuyup uyanalım’ adlı kitabını imzaladı.

 

Sosyal medya üzerinden referandumda 'Hayır' diyeceğini açıklamasının ardından Kanal D'deki görevine son verilen ve geçtiğimiz akşam evi kurşunlanan Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci, Çukurova Belediyesi’nin klasiği haline gelen ‘Her Ayın 19’unda Saat 19’da’ panelinin konuğu oldu.  Vatandaşlar, saldırı sonrası programını iptal etmeyen İrfan Değirmenci’yi, bayraklarla ve İzmir Marşı’yla karşıladı. Salonda oturacak yer bulamayan vatandaşlar, İrfan Değirmenciyi ayakta izledi. Panele, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, sivil toplum örgütleri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"ŞU AN ONUNCU KÖYDEYİM”
Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci, Çukurova Belediyesi’nde gördüğü yoğun katılımın umut verici olduğu ifade ederek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti. Değirmenci, “Demek ki, tek sandıklık tek seçimlik değilmiş birlikteliğimiz. Demek ki, umutlar hala bitmemiş. Demek ki, kazanan biz olmuşuz. Bu ne kadar güzel, bu ne kadar heyecanlı bir kalabalık. Rengarenk, her yaştan güler yüzlü bir Adana ve güler yüzlü Başkan Soner Çetin” dedi. 

 

“Burası bizim ülkemiz. Yazmaya, çizmeye, konuşmaya devam edeceğiz” diyen ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen İrfan Değirmenci, “Teslim olmak kolaydır. Sesini çıkarmadan, bir köşede oturmak çok kolaydır. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Şu an onuncu köydeyim. Onuncu köy çok güzel. Adana’ya geldik. Adana’ya baharın geldiğini gördük. Karşımda, ellerinde bayraklarla duran bir milli irade var. Bu milli iradenin, ilerde çocuklarına, torunlarına anlatacakları 16 Nisan öyküsü var. Biz o kadar çokuz ki; umudunuzu kaybetmeyin. Kaybetmek bizim lugatımızda yok. Dün gece evi kurşunlanan biri olarak sizi gülümsetmeye çalışıyorum” dedi.

 

"UYANIŞIMIZ ÇOK GÜZEL OLDU”
Konuşmasında Kanal D’den kovulma sürecini de değerlendiren Değirmenci, “Biz, orada ‘gezi’den bu yana hep ayrık otu gibi durduk. Biz diyorum. Biz, bu yolda beraber yürüdük. Ertuğrul Albayrak. Yol arkadaşım, birlikte kovulduğumuz Ertuğrul Albayrak ,da bugün burada aranızda. Biz orada ana akım medyanın yapmadığı yayını yaptık.  Düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ile anlam kazanıyor. Dürüst gazetecilerin topyekün hedefte olduğu, çalışılabilecek kurumlar bir bir kapandığı ve de paraya doymayan özel görevli elemanların, kendilerini gazeteci diye tanıttığı tuhaf bir dönem bu. Yalnız, bu ülkede bir gerçek var. Bu ülkede adaletsizliğe uğrayanlar, özgürlüğünü canını kaybeden onurlu vicdanlı insanlar, bu ülkeye sahip çıkmak istediler. ‘Yenilmelere doyamadınız’ diyorlar şimdi. Yenildik ama düştüğümüz yerden öyle bir ayağa kalkarız ki, öyle güçlü yükselteceğiz ki sesimizi. Uyuduk ama uyanışımız çok güzel oldu” diye konuştu.

 

"BİR UYUYUP UYANALIM” KİTABINI İMZALADI
Konuşmasının son bölümünde seyircilerin arasına girerek vatandaşları dinleyen ve gelen soruları yanıtlayan İrfan Değirmenci, kendisini yoğun sevgi ile karşılayan seyircilerle fotoğraf çekildi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, panele katılan Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci’ye teşekkür ederek, “Bir gün, özgür medyanın, özgür basının olduğu günleri de göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğimiz, güneşli günler de gelecek. Bu yiğit insanı, bir gün yine ekranlarda izleyeceğiz” dedi. 
Başkan Çetin, Değirmenci’yi tebrik ederek çiçek ve plaket verdi. İrfan Değirmenci panel sonrası Orhan Kemal Kültür Merkezi fuayesinde “Bir uyuyup uyanalım’ adlı kitabını imzaladı.

Başa dön tuşu